Duje Klarić/CROPIX
HAJDUK - DINAMO MINSK 0:0

Hajduk dobio batine od Bjelorusa koje nisu smirila ni dva crvena! Ozlijedio se Milić

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. siječanj 2013. 20:30

Britka bitka. Nije bilo golova, ali zato jest kartona, šest žutih za Dinamo, tri za Hajduk koji je nastojao uzvratiti na pretjeranu, ničim izazvanu oštrinu nogometaša bjeloruskog Dinama. Doista, što im je bilo?! Jesu sazdani od mišića i pucaju od snage, ali nije bilo potrebe za serijom grubih prekršaja.

I kao kruna svega, dobili su dva crvena kartona, srećom da je sudac iz Azerbajdžana držao igru u svojim rukama, FIFA internacionalac, oni ovdje dođu na kurseve i treninge, svoje pripreme, pa ih se koristi i za suđenje prijateljskih utakmica.

Što je bilo Bjelorusima da oštrinom pokvare prijateljski meč ostat će tajnom. Toliko je bilo grubo i frcale iskre da je s klupe Hajduka, trener Krstičević, reko sucu da ne prihvaćaju da zadnjih nekoliko minuta uđe u igru zamjena za isključenje.

Sudac je primijenio pravila, Dinamo je do kraja ostao s desetoricom.

Ostaje ružna uspomena i – ozljeda Antonija Milića koji je u jednom startu, sudaru ostao ležati. "Zaplesalo" mu je koljeno i morao je biti zamijenjen. Ali je ostao na klupi sjediti, tako da valjda nije ništa strašno, makar za ishod treba pričekati sutradan. Ako nije bilo golova ostaje utjeha Hajduku da se nije predao na izrazito oštru igru Bjelorusa nego im je parirao čvrsto koliko god je to mogao.

Premda je grubost Dinama pokvarila ukupni dojam, Hajduku i ovakva predstava dobro dođe da testira svoju snagu i živce. Hajduka je bodrilo i nekoliko navijača, s hrvatskom zastavom i pjesmom tijekom utakmice, dobro im je došao Dinamo da ga malo bockaju, neka je iz Minska, a na kraju su bili zadovoljni borbenošću Hajduka, posebno Kouassijem koji je hrabro trčao i bježao, dok ga nisu pokosili.

Bjelokošćanin nije ipak mogao do kraja protiv oštrine Bjelorusa, oštrine koje ćemo se dugo sjećati...

DINAMO MINSK - HAJDUK 0:0

Hajduk: Blažević – Oremuš, Jonjić, Milović, Jozinović – Lima, Milić (od 56. Kouassi) – Vršajević, Andrijašević, Caktaš – Vuković.

Dinamo Minsk: Sulima – Veretilo, Policevič, Bolokan, Mološ – Simović, Vranješ – Vasčiliskij, Figueiredo, Stasevič – Guilherme. (Još su igrali: Vojtjehovič, Plaskonji, Gavrilović, Danilov, Trubilo, Korzun, Bjačenok, Rasatkin, Volojčik).

Linker
22. rujan 2024 18:29