Tom Dubravec / CROPIX
ČEKA SE KRAJ SAPUNICE

Hajduk u Turskoj poražen od austrijskog drugoligaša, Josip Radošević otputovao u Rim

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. siječanj 2013. 17:17

Izgubila je kombinirana momčad Hajduka od austrijskog drugoligaša Horna u dvoboju koji je ponudio mnoštvo šansi, zgoditaka, ali prije svega velikih promašaja. Bio je to dvoboj bez taktika i kalkulacija, igralo se otvoreno, na trenutke čak i ležerno neobavezno. Nije utakmica po guštu trenera, ali navijači često uživaju takve gledati.

Pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu, a Hajdukov tragičar je Anton Maglica koji je postigao zgoditak za vodstvo, međutim, uz to je još pogodio gredu i vratnicu. Najveću je priliku Maglica promašio u 87. minuti za pobjednički pogodak kada je udarcem sa 10 metara loptu smjestio na lijevu vratnicu. Centimetri su Maglicu dijelili od zgoditka, ali ono što nije uspjelo 'devetki’ Bijelih pogodio je Phillipp Zulechner. Pričuva Austrijanaca našao se na pravom mjestu nakon što je Brazilac Mineiro prošao po lijevoj strani obrane Hajduka i povratnom loptom sevirao udarac za pobjedu.

Hajduk je bolji bio u prvom dijelu, ali nije uspio materijalizirati premoć. U 24. minuti Jakoliš je pogodio gredu snažnim udarcen iskosa s desne strane. Aktivan je bio 20-ogodišnji Šibenčanin, opasan za vrata Stankovića, pa je i u 36. minuti imao sjajnu prigodu. Zaobišao je istrčalog vratara na lijevoj strani, međutim zabio se uz gol-liniju i povratnom loptom nije uspio pronaći Maglicu. Ali, zato je Maglica u 42. zatresao mrežu Crvenih. Stojanović je nabacio s lijeve strane, a precizan centaršut Maglica je glavom sa osam metara u trku pospremio u mrežu. Čim se krenulo s centra u drugom dijelu zaprijetili su Austrijanci i ubrzo došli do poravnjanja. Zulechner je pobjegao Miloviću i lagano prevario i Kalinića za 1:1. Bio je to početak uzbuđenja i golijade, jer četiri minuta kasnije Tomaš je iz slobodnog udarca sa 22 metra desnom nogom prebacio 'živi zid’. Prekrasan zgoditak, ali vodstvo je trajalo samo 11 minuta. Brazilac Mineiro je ušao po desnoj strani obrane iza leđa Tomaša i Kaliniću sa sedam metara smjestio loptu u 'malu mrežu’. Do kraja su se srušile trenerske strategije, Krstičević je čak probao i Jozinovića u ulozi zadnjeg veznog. Igralo se kao da nema obrana, pa su s obje strane sijelave prigode. Jednu su Austrijanci pretvorili u pobjedu, a pokušaji hajdukovaca ostali su na okviru vratiju.

- Treba nam mali milijun šansi za zgoditak, a umor nam je svladao stopere, jer Milović je odigrao petu utakmicu u sedam dana. Sve je to već viđeno - skrušeno je priznao Krstičević nakon testa s Austrijancima.

RADOŠEVIĆ U RIMU

Josip Radošević i njegov brat Antonio su nešto prije 16 sati iz splitske zračne luke odletjeli za Rim gdje Zuju očekuju liječnički pregledi te službeni potpis ugovora s Napolijem. Očekuje se da bi transfer vrijedan 3 milijuna eura, trebao konačno biti zgotovljen sutra.

HAJDUK - SV HORN 2:3

STRIJELCI: 1:0 - Maglica (42), 1:1 - Zulechner (52), 2:1 - Tomaš (56), 2:2 - Mineiro (66), 2:3 - Zulechner (89).

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić - Tomaš, Nižić, Jonjić (od 46. Milović), Stojanović - Sušić (od 76. Jozinović), Kovačić (od 55. Caput) - Jakoliš (od 63. Kouassi), Kiš, Cassio (od 72. Caktaš) - Maglica.

TRENER: Mišo Krstičević.

SV HORN (4-4-2): Stanković - Đorđević, Freiss, Stanislaw (od 46. Wunderbaldinger), Stangl - Toth, Milošević (od 46. Salvatore), Pantić, Gotal (od 46. Cleiton Mineiro) - Dilić (od 46. Abraham), Tazameta (od 46. Zulechner).

Linker
22. rujan 2024 18:42