Goran Mehkek / Cropix
JOSIP VEBER

'Hajduk protiv Anderlechta može ići na pobjedu, Dinamu lakši posao protiv Bruggea'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2010. 14:29

Za dva belgijska kluba, Anderlecht s kojim će se u Europskoj ligi susresti Hajduk, te Cercle Brugge, ljutog rivala Dinamova protivnika Cluba Bruggea, nastupao je Josip Veber. Proslavljeni centarfor, jedan od rijetkih ljudi koji je nastupao za dvije reprezentacije, hrvatsku i belgijsku, sada u miru svoga doma u Slavonskom Brodu čeka te okršaje.

Veber je u dresu Anderlechta igrao na Poljudu u skupini Lige prvaka kada su izgubili 2-1. Povijest se ponavlja, pa će se tako uskoro opet sastati Veberovi Hajduk i Anderlecht.

- Pratim stanje i u Hrvatskoj i u Belgijskoj ligi, sasvim sam “unutra”. Anderlecht je moćna ekipa, prvo ime im je Lukaku čiji je otac igrao u moje vrijeme. To je jako mlad, ali izuzetno moćan i prilično brz igrač kojemu ipak nedostaje iskustva, sa 16 godina je počeo igrati u prvoj ekipi. Tu su još Suarez kojeg se također treba čuvati, Boussoufa... Jak je Anderlecht - tvrdi Veber.

No imaju oni svoje slabosti, zna to dobro naš sugovornik.

- Da, to je obrana. Morate znati da je Anderlecht u Belgiji uvjerljivo najbolji, no navijačima nije bitna samo pobjeda. Oni traže napadački nogomet, lijepe akcije, pobjede s mnogo postignutih golova, u tome leži ključ. Sigurno je da neće tako igrati u Splitu, bit će zatvoreniji jer su izgubili prvi susret, a žele izboriti prolaz kao drugi u skupini. Mislim da Hajduk može kod kuće bez velikih kalkulacija i uz podršku publike ići na pobjedu.

Dinamo će, smatra Veber, ipak imati nešto lakši posao s Clubom Bruggeom.

- To je izvanredan klub, sa sjajnom atmosferom i okružen ljudima koji ga vole, no ipak je uvijek bio drugi ili treći u Belgiji, a posljednjih godina je u padu, mijenjali su se direktori, treneri... Imaju fizički jako moćnu ekipu, trče i rade svih 90 minuta, jako dobro su pripremljeni. Dinamo će se na gostovanju morati čuvati i atmosfere, čeka ih pun stadion, glasni navijači. Po meni je udarna igla Bruggea naš Perišić, zna biti izuzetno opasan.

Linker
06. listopad 2024 01:39