Split, 240710.Stadion Poljud.Prva HNL, nogometna utakmica izmedju Hajduka i Istre 1961.Na slici: strijelac cetvrtog gola za Hajduk Ahmad Sharbini.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX
VARAŽDIN PRED VRATIMA

Poklepović: Ahmad je solidno odigrao u Rijeci, ali njegov status ostaje nepromijenjen

'Nije to više onaj Varaždin kakav je bio na početku prvenstva protiv Splita, to je bila šaka jada! Sada je to respektabilan protivnik, dobro igraju u zadnje vrijeme'
Piše: Mario VelićObjavljeno: 24. rujan 2010. 11:02

Lijepo i ugodno vrijeme u Splitu jučer je iskoristio i Hajdukov trener Stanko Poklepović za malo uživanja.

- Evo me taman na rivi, ispod suncobrana, guštam - javio nam se Špaco i odvojio nekoliko trenutaka da bi pojasnio stanje u momčadi.

- Dobro je. Makar, imamo nekih problema. Andrić neće moći protiv Varaždina, Vejić također ima određene poteškoće, Ibričića nešto smetaju leđa... No, nije to ništa strašno zabrinjavajuće, imamo mi dovoljno igrača. Atmosfera je jako dobra, no, tu smo važni mi koji znamo držati je pod kontrolom - priča Poklepović.

Operacija Varaždin već je počela, Bijeli moraju na Poljudu jurišati na nova tri boda, utrka do naslova prvaka mora biti satkana od što više pobjeda.

- Nije to više onaj Varaždin kakav je bio na početku prvenstva protiv Splita, to je bila šaka jada! Sada je to respektabilan protivnik, dobro igraju u zadnje vrijeme i postižu dobre rezultate. Cijela je njihova momčad napravila pomak nabolje, no mislim da je tu izuzetno važan Vugrinec, on je bio pokretač - objašnjava Špaco.

Ali konačni ishod dvoboja, smatra on, nije upitan.

- Svaka čast Varaždinu. Mi ih, ponavljam, respektiramo, no na kraju će nam se morati pokloniti pred Dioklecijanovom palačom - zborio je poput imperatora Špaco.

Nismo odoljeli, pitali smo trenera Bijelih je li se pozicija Ahmada Sharbinija popravila nakon tridesetak minuta koje je odigrao u Rijeci. Zastao je Špaco, promislio da to nije opet neka provokacija, no, ipak je smireno i nedvosmisleno odgovorio.

- Dao sam mu priliku da dokaže svoju kvalitetu, baš tamo, na stadionu na kojem je izgradio ime. Sudjelovao je u pobjedi u drugom dijelu, no nije je donio on, nego drugi igrač koji je ušao s klupe, Brkljača. Ahmad je ostao u statusu u kakvom je bio prije utakmice - jasan je Poklepović.

Linker
06. listopad 2024 16:32