Cropix
ŽUTA MINUTA

Hajduk oštećen uoči derbija s Dinamom? Novi Vatreni postao junak i tragičar

Piše: Frane VulasObjavljeno: 14. rujan 2015. 14:04

Mijo Caktaš junak i tragičar. Miješali su se kod Caktaša nakon susreta protiv Zagreba zadovoljstvo i razočaranje, piše Slobodna Dalmacija. Novopečeni hrvatski reprezentativac koji se po prvi put u kadru seniorske izabrane vrste našao za susrete protiv Azerbajdžana i Norveške novim je ovosezonskim pogotkom donio Hajduku vrijedna tri boda kojima je zadržan korak u lovu na Dinamo.

Međutim, deset minuta ranije Caktaš je zaradio žuti karton koji mu je treći ovosezonski, zbog kojeg će propustiti derbi s Dinamom idućeg vikenda.

Caktašev pad u kaznenom prostoru sudac Marko Matoc iz Zaprešića okarakterizirao je kao simuliranje, procijenio ga kao pokušaj iznude najstrože kazne i sankcionirao ga je žutim kartonom. Sudeći po gledanju ponovljene snimke kontakta za faul i najstrožu kaznu nije bilo, Caktaš je na ulazu u šesnaesterac pao. No, da li je Matoc koji je već otprije “crvena krpa” hajdukovcima baš morao posegnuti za kartonom jer nije Caktaš baš “upirao” da se dosudi penal.

Matoc je “crvena krpa” zbog toga što ga najviše na Poljudu pamte po isključenju prije godinu i pol tadašnjeg trenera Igora Tudora u Koprivnici. Tudor tada iznerviran suđenjem i ponašanjem Matoca nije mirno napustio klupu, uredovali su i zaštitari, za što je poslije dobio čak šest utakmica kazne.

A taj isti Matoc je ranije iste sezone već napravio lakrdiju od susreta istih protivnika, no opet je bio delegiran za spomenuti sporni drugi susret koji je završio još luđe. Taj isti Matoc žutim kartonom nagradio je Caktaša za istina neuvjerljiv pad. I neće moći nastupiti u velikom derbiju.

Ostao je tako trener Damir Burić bez prvog pojedinca svoje momčadi. Caktaš je najbolji strijelac Hajduka ove sezone, već je zabio sedam pogodaka. Počeo je Caktaš golgeterski pohod pogocima u oba ogleda protiv estonskog Sillamäe Kaleva, pa je zatim zabio prvi gol Hajduka u HNL-u ove sezone, baš Dinamu.

Uslijedili su pogoci Koperu, Strømsgodsetu, Osijeku i u subotu navečer i Zagrebu. Hajduk sad mora na Dinamo bez igrača koji je u životnoj formi.

Linker
06. listopad 2024 04:37