CROPIX
STOP JEDNOM GAZDI

Hajduk - klub u kojem je navijač zanimanje: Mamićeva ofenziva uzuburkala duhove

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. rujan 2015. 20:55

U proteklih desetak dana lideri Hajduka brinu za svoj položaj u okvirima kluba pa su najavili žestoku obranu svojih prava. Radi se o tome da se otkrilo kako je splitski poduzetnik Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, nedodirljivog u Dalmaciji, pogotovo Splitu, krenuo u ofenzivu osvajanja dionica, pa je u tom naletu navodno već nadmašio onu značajnu granicu od 25 posto plus jedna dionica, koja faktički znači da se bez njegove podrške i privole ne mogu izvoditi nikakvi bitni poslovni potezi “bijelih”.

Bilo nas je koji smo to okrupnjavanje dionica kod jednog vlasnika pozdravili, posebno kad se radi o domaćem biznismenu koji je i do sada bio zlatni sponzor “bijelih”. Pobornici takvih ideja su ostali bez neke velike reakcije, ali zato su skočili navijači i to putem udruge Naš Hajduk, kao i putem Kluba navijača Torcida. Bilo je i natpisa, također i izjava dužnosnika navijačkih grupacija, koje bi se možda mogle procijeniti kao prijeteće. Očita je zabrinutost da bi Mamić mogao postati većinski vlasnik pa da bi onda mnogi izgubili osvojene pozicije, izgubili značaj, koji im život znači. Radi se o tome da u niti jednom klubu kao u Hajduku ne egzistira zanimanje navijač.

Mamićima nije ugodno slušati ili naslućivati prijetnje u vezi kupovine dionica, jer osim navijača ima i novinara, koji mu nimalo naivno poručuju da je “čovjek valjda nešto shvatio iz Kerumove nesretne političko-poslovne sudbine”. Jer ako nije naučio, onda bi vjerojatno mogao dobiti svoju lekciju

Linker
06. listopad 2024 02:43