DARIO KREŠIĆ

'Dinamo nema baš nikakve šanse, u Solunu će se uvjeriti kakav je 'život u paklu'!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2010. 15:58

Dario Krešić (26) dosad je bio prvi vratar PAOK-a, ali sada se vraća dosad ozlijeđeni Chalkias. Iza sebe već ima zgodnu karijeru. Branio je u mlađim kategorijama Hrvatskog dragovoljca, ali nikad nije branio niti za jednu hrvatsku seniorsku momčad. Također je kao junior branio u Stuttgartu, a kao senior četiri godine u Eintrachtu iz Triera.

Krešić je dio one hrvatske mlade generacije koja je 2002. u Engleskoj osvojila brončanu medalju na prvenstvu Europe U-17, a u kojoj su između ostalih igrali Niko Kranjčar, Hrvoje Čale, Marko Janjetović... Nakon Triera odlazi u Grčku, odlično brani u Panioniosu, što ga centrira u jedan od najvećih grčkih klubova PAOK, s kojim još ima ugovor tri godine.

- Ove sezone PAOK je napravio veliki uspjeh. Plasirali smo se u Europsku ligu, što se nije dogodilo u posljednjih deset godina - priča Krešić.

Tko su trenutačno najbolji nogometaši PAOK-a?

- Ove sezone doveli smo Salpingidisa koji je za nas veliko pojačanje. Kao najbolje moram još istaknuti Vierinhu i Muslimovića.

Veli da njegovi suigrači iz svlačionice nisu baš mnogo znali o Dinamu.

- A kako bi znali? Zainteresirali su se tek nakon što su Modri pobijedili Villarreal. Svi su bili jako iznenađeni. Rekli su mi: “Dario, nismo znali da u Hrvatkoj postoji tako jaki klub”.

Ima li Dinamo kakve šanse u žestokom ambijentu i “ludoj atmosferi” na vašem stadionu?

- Dinamo nema nikakve šanse! Dobri su, ali na našem travnjaku, pred našim sjajnim navijačima, mi dobivamo. Valjda neće igrati kao protiv Villarreala!?

Da, onda bi PAOK mogao imati problema?

- Pred našim sjajnim navijačima problem velik kao planina izgleda kao kamenčić.

Kad smo već kod navijača PAOK-a, oni su posebna priča?

- Sve ste vidjeli i doživjeli. Onaj tko nije bio na našem stadionu, ne može niti zamisliti kako se navija. To je jednostavno teško ispričati. Ne bih želio nikoga plašiti, ali uvjerit će se kakav je “život u paklu”!

Klubovi su se dogovorili da nema razmjene navijača, kako to komentirate?

- Šteta što Dinamov navijači neće doći u Solun, imali bi sjećanje za cijeli život. Naši u Zagrebu? Gotovo ne mogu vjerovati da ih neće biti. Vjerujte, Dinamo bi mogao napuniti Maksimir samo da prodaje ulaznice PAOK-ovim navijačima.

Da ipak malo ne pretjerujete?

- Nimalo. Takve navijače nema nitko na svijetu, da igramo došli bi i na Antarktik! U Amsterdamu ih je recimo bilo 3.000, sve ulaznice koje je dao Ajax su prodane. A Hrvatska je mnogo bliže...

Tko je najveći favorit skupine?

- Nema favorita skupine. Svi imaju iste šanse da dočekaju proljeće u Europi. Makar mi se čini da je Club Brugge malo ispod razine Villarreala, Dinama i PAOK-a.

Linker
25. rujan 2024 23:13