Nataša Šerić / Cropix
ĆIRO ODABRAO STRANU

'Davore, razočarao si me! Što ti treba da budeš marioneta, ugledaj se na Štimca'

'Pa on je bio svjetska nogometna klasa, on i danas može birati što će raditi, jer svugdje je rado viđen. Ali da će odabrati ulogu marionete, to me šokiralo, totalno šokiralo'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2010. 13:43

Miroslav Blažević vrlo pomno prati predsjedničku utrku u Rusanovoj. Njegovi vatreni sinovi dodatno su uzburkali ionako već podivljalu nogometnu scenu. Šuker s jedne, Štimac s druge strane...

- Svi znate da mi je Šuker kao rođeni sin, pa ja sam zahvaljujući njegovim golovima podigao silne milijune. Da sve drugo bacimo na stranu, to dovoljno govori što je Šuker sve učinio za mene, naglasio je Ćiro.

Bilo je jasno da slijedi nešto manje sladak riječnik za Šukera:

- Nije mi jasno kako se to moglo dogoditi, kako je Šuker pristao biti marioneta u nečijim rukama. Pa on je bio svjetska nogometna klasa, on i danas može birati što će raditi, jer svugdje je rado viđen. Ali da će odabrati ulogu marionete, to me šokiralo, totalno šokiralo. I grozno je što je to naparvio svojoj tako moćnoj generaciji koja jednom mora preuzeti brigu o hrvatskom nogometu. Ali ne na ovakav način.

Zašto bi Šuker bio marioneta, on je samo stao uz Markovića.

- Način na koji je stao nedopustiv je za takvu veličinu. Znam da ga je Šuker uoči izbora pitao: Davore, hoćeš li se kandidirati, jer ako hoćeš, ja se mičem! Davor mu je reako da neće, krato i jasno! Ali evo ga tu, baca sjeme razdora među moje sinove.

Nije li Štimac taj koji ga proziva po medijima?

- Ne proziva Štimac njega, nego njegov postupak. To nije smio napraviti i gotovo!

I vi ste protiv 'one' strane?

- Jesam, jer je Marković imao punih 12 godina da pokaže što zna i pokazao je da ne zna ništa. Vlatko je izgubio svaki kredibilitet.

Štimac?

- Igor vgori od volje i želje da pokaže što može. Cijeli život je u nogometu, ima urođene crtu lidera koji zna kako treba raditi.

Linker
06. listopad 2024 02:36