'ŠUTI, BRKATI IDIOTE'

Pogledajte cirkus u Westinu! Štimac mislio da je pobijedio, ali netko ga je 'izdao'

Nakon što je direktor Rijeke Mario Rubeša glasao, Štimac je digao ruku u znak pobjede. Novinari su ga pitali je to znači da je pobijedio, Štimac je rekao - DA!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2010. 17:56

Tijek cirkusa u Westinu!

Skupština još nije ni počela, a u Westinu je već započeo spektakl. Naime, uoči početka samog izbora za novog predsjednika Mato Previšić pojavio se na skupštini kao delegat Dubrovačko-Neretvanske. Previšić, tvrde u Štimčevom stožeru, ne može predstvaljati spomenutu županiju jer se 'uvalio' umjesto legitimno izabranog Krešimira Vejića. Sinovčić je sve prokomentirao riječima:

- Previšić je ukrao vjerodajnice i sario se među skupštinarima kao đukela.

Ante Đerek, ili popularniji kao Ante Ustaša, izbačen je iz Westina jer je verbalno napao i izvrijeđao Ivana Brlekovića... U Westinu će biti burno popodne!

Štimac je također bio vidno nervozan:

- Ovo nema veze s ničim, ovo je silovanje!

Nakon što se situacija primirila na nekoliko minuta Sinovčić se ponovno obrušio na Previšića i verbalno ga izvrijeđao. Nakon toga je Štimac došao do Previšića i zamolio ga da napusti skupštinu jer 'nema što tu tražiti'.

Onda se i Mamić umiješao i obrušio se na Zorana Cvrka:

- Nisi osigurao početak sjednice, budalo jedna!

Ni Štimac nije bolje prošao:

- Nećeš pobijediti razbojniče jedan, urlao je Mamić Štimcu.

Nakon toga je Mamić odlučio pozvati policiju jer, po njegovim riječima, nisu osigurani regularni uvjeti za održavanje skupštine.

Štimac je na to dobacio Mamiću:

- Što si nervozan.

Skupština još nije počela jer Igor Štimac smatra da je Previšić nelegalno u Westinu.

Štimac ultimativno traži dva svoja predstavnika u radno predsjedništvo skupštine, a nazočnima se obraća i na engleskom jeziku zbog promatrača iz Uefe.

Štimčev prijedlog nije prošao. Za je bilo 23 skupštinara, a 25 protiv. Što jasno znači da se dva tabora bore za jedan glas, a taj glas drži sporni dubrovačko-neretvanski zastupnik Previšić.

Kratka pauza u Westinu. Zastupnici moraju predahnuti uoči nastvaka burne skupštine!

Skupština se nastavlja!

Verfikacijska komisija je nakon zasjedanja obavijestila skupštinu kako je Mato Previšić legitimno izabrani član dubrovačko-neretvanske županije. Nakon te objave Štimac je izvrijeđao Antu Vučemilovića. Predsjednički kandidat spominjao je nogometnom djelatniku iz Osijeka ljubavnice, nepotizam... U svakom slučaju Vučemiloviću nije bilo ugodno slušati

Štimca je utišao Srebrić izrekavši mu opomenu.

Nakon toga Mamić traži riječ te se obraća predsjedništvu: 'Od ove skupštine ste napravili farsu. Zorko, što je ovo, pa ni sjednicu ne znate vodit, jebo vas ja'

Onda pak Vučemilović traži riječ i napominje 'da se ne želi spuštati na razinu delegata I.Š....'

Vučemilović je osporio nazočnost Rene Sinovčića jer se protiv njega vodi kazneni postupak. Štimac ne ostaje dužan i proziva Markovićev tabor zbog glasova Žužula iz RNK Splita, koji je također u kaznenom procesu...

Kreće li skupština na Markovićev i Mamićev mlin? Glasovanje je završilo 26-20 u korist Vlatka Markovića. Sve pravne akte verifikacijska komisija je usvojila u njegovu korist Nakon toga i aktualni predsjednik se osokolio i obratio Štimcu:

- Možeš raditi što god hoćeš, ali nećeš proći.

Kada se glasovalo Marković se zbunio te nije mogao naći svoj glasački listić, a Mamić ga je iz pozadine motivirao urlikom:

- Glasaj, je..., glasaj...

Pojavila se i policija. No, na na Mamićev poziv, nego na poziv kamermana HTV-a koji se požalio na tretman zaštitara.

Počelo je glasanje za predsjednika HNS!

Mir u dvorani prekida Zdravko Mamić. Od predstavniku bjelovarsko-bilogorske županije tražio je da mu pokaže listić za koga je glasao. Na to se javio Bajlo iz Zadra i poručio Maminju: Tko si ti da kontroliraš tko je kako glasao:

Mamić mu je ekspresno odgovorio: Šuti brkati idiote!

Nakon što je direktor Rijeke Mario Rubeša glasao, Štimac je digao ruku u znak pobjede. Novinari su Štimca pitali je to znači da je pobijedio, Štimac je rekao - DA!

Nakon toga je i Reno Sinovčić novinarima potvrdio Štimčevu tezu: Pobijedil smo na pravdi Boga! On ne voli lopove...

Međutim, konačni rezultat je pokazao da je Štimac ostao kratak za jedan glas... Još nije poznato tko ga je 'izdao'...

Linker
25. rujan 2024 02:31