Nataša Šerić / Cropix
'NAJBOLJI BI BIO ŠTIMAC'

Ćiro: Marković se ne može održati, u njega ne vjeruje nitko, a najmanje Mamić

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. veljača 2011. 11:00

Susret s ‘trenerom svih trenera’ Miroslavom Ćirom Blaževićem dogodio se u kultnom kafiću Charlie, u blizini Trga Bana Jelačića. Prvo pitanje imao je Ćiro...

Što je novog u HNS-u?

Tko bi to znao? Priča ide prema svojoj kulminaciji.

- Vlatko Marković se ne može održati! U njega ne vjeruje nitko. A najmanje vjeruje onaj tko ga drži, a to je Zdravko Mamić. Svi znaju da je Vlatko Marković zapravo Zdravko Mamić.

Ćiro nije ulazio u paragrafe, ali je ustvrdio.

- Ne bi Štimac ulazio u sve to da nije siguran da je u pravu i da neće uspjeti.

Vi ste za Igora Štimca kao predsjednika HNS-a?

- Da, to bi bilo najbolje. Nije normalno da Zdravko Mamić vlada hrvatskim nogometom. Dobro je to za Dinamo, ali je loše za nogomet. Ma, u konačnici nije dobro niti za Dinamo koji je privilegiran i bogat, a svi drugi ‘krepavaju’. Štimac može donijeti hrvatskom nogometu sve ono što ovi nisu donijeli. Inteligentniji je od svih, mladenačkog je elana, to je čovjek koji zna kazati: ‘Ja sam griješan, ali sada neću biti’. On je prošao sve. Štimac će kazati i priznati: ‘Ja sam kriv’, a Marković će kazati: ‘Tko vas jebe’! Ne, nisam, ja ljubomoran na Markovića. Kako Mount Everest može biti ljubomoran na Mont Blanc?

Ne bi li možda bilo slično da Štimac postane predsjednik HNS-a, ne bi li se možda onda priča o privilegiranosti prebacila na Hajduk?

- Ne bi, ne vjerujem. Jer u tom slučaju Štimac ne bi dugo izdržao.

Davor Šuker je na Markovićevoj strani?

- Da nije bilo njegove genijalnosti, teško da bismo bili treći na svijetu. Išao je svjesno u ovu priču s HNS-om, zato mislim da nije bio izmanipuliran. Mudar je, ulazio je u to zbog neke računice koja se nije pokazala dobrom.

Mnogi misle da bi Zvonimir Boban bio najbolji izbor za predsjednika HNS-a?

- Da bi se čovjek primio ozbiljnog posla, mora imati entuzijazam. On se manifestira kroz želju da uzmeš funkciju. Boban to nije manifestirao i vrlo je glupo nekoga gurati na funkciju.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 04:37