THOMAS KIENZLE Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Velikan na koljenima, legenda bijesna nakon debakla: ‘Ovako više ne ide, taj čudak mora otići iz kluba‘

Jedina nada za ovosezonski trofej Bavarcima je Liga prvaka u kojoj ih u četvrtfinalu očekuje Arsenal.
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2024. 09:33

Legendarni njemački reprezentativac i bivši igrač Bayern Münchena Lothar Matthäus oštro je kritizirao trenera Bavaraca Thomasa Tuchela nakon što je njemačka ekipa jučerašnjim porazom od Heidenheima (3:2) i službeno ostala bez mogućnosti da ovoje nacionalno prvenstvo.

Bio je ovo prvi put nakon 24 godine da Bavarci gube od jednog bundesligaškog debitanta, a poraz boli još i više ako znamo da je Bayern vodio 0:2, ali je na kraju prokockao sve i izgubio u gostima.

- Thomas Tuchel više ne može utjecati na momčad. Ima čudne press konferencija, čudne izjave, čudne kritike i zato mogu zamisliti da će Bayern reagirati u sljedeća 24 ili 48 sata – rekao je Matthäus na Skyu.

image

Lothar Matthäus

SENHAN BOLELLI Anadolu Agency Via Afp

Bivši kapetan Bavaraca uvjeren je da Tuchel ne može popraviti situaciju u momčadi te kako je jedino rješenje njegov odlazak s klupe.

- Ovako se ne može nastaviti, ekipa treba novi impuls, a Thomas Tuchel to više ne može dati – uvjeren je 63-godišnjak.

Tuchel definitivno odlazi iz Bayerna na kraju sezone. Matthäus međutim nije siguran tko bi ga trebao naslijediti.

- Nemam nikoga na umu. Treneri koji se do sada spominju planirani su za budućnost. Uzmite jednog od njih i samo napravite bolju atmosferu.

Jedina nada za ovosezonski trofej Bayernu je Liga prvaka u kojoj ga u četvrtfinalu očekuje Arsenal.

- Uvijek postoji nešto što se može spasiti, ali mislim da je atmosfera između Thomasa Tuchela i ekipe narušena. Ako vodite 2-0 u Heidenheimu, onda ne možete dopustiti da izgubite bodove - zaključio je.

Linker
07. travanj 2024 09:33