TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
ISPLATILO SE

Tuchel je potpuno uništio Bayern, a zaradit će pravo bogatstvo: Evo kolika ga cifra čeka za prerani odlazak

Na popisu nasljednika su imena poput Juliana Nagelsmanna, Roberta De Zerbija te Ralfa Rangnicka
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2024. 18:56

Thomas Tuchel otići će iz Bayerna već ovoga ljeta premda mu ugovor traje do 2025. godine. Da će doći do raskida suradnje, bilo je jasno i prije, a nakon poraza od Borussije (0:2) ovoga vikenda ta je odluka potvrđena. Legendarni njemački nogometaš Dietmar Hamann izjavio je:

- Ako mene pitate, uprava se mora zapitati hoće li uopće dati priliku Tuchelu do kraja sezone. Bayern čeka dramatičan rasplet lige (trenutno je na drugome mjestu sa 60 bodova, slijede ga Stuttgart s 57 i Borussia s 53 boda) i četvrtfinale Lige prvaka protiv Arsenala.

Bild piše da je sada postignut dogovor između bavarskoga kluba i Tuchela za sporazumni raskid na kraju sezone. Nijemac bi trebao dobiti honorar (bez bonusa) koji se procjenjuje na 10 milijuna eura, što je zapravo njegova godišnja plaća. Ovaj dogovor također podrazumijeva da Tuchel može odmah preuzeti novi klub.

A tko će ga naslijediti? Na popisu su imena poput bivšeg trenera Bayerna i sadašnjeg nacionalnog izbornika Juliana Nagelsmanna (36), Roberta De Zerbija (44) iz Brighton & Hove Albiona te Ralfa Rangnicka (65). Od Xabija Alonsa neće biti ništa jer je ovih dana objavio kako je postignut dogovor s Bayer Leverkusenom i za sljedeću sezonu.

Linker
02. travanj 2024 21:48