TOBIAS SCHWARZ Afp
NOVI KIKS BAVARACA

VIDEO: Bayer srušio Bjelicu i stigao na korak do naslova, debakl Bayerna, vodio 2:0 na poluvremenu pa izgubio

Za Union Berlin od 63. minute je zaigrao Josip Juranović, a Josip Stanišić nije ulazio kod Apotekara
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2024. 17:51

Još je mali put ostao ispred nogometaša Bayera iz Leverkusena da matematički osiguraju naslov prvaka Bundeslige, u 28. kolu slavili su u gostima kod Union Berlina s 1:0.

Domaći sastav koji vodi hrvatski strateg Nenad Bjelica dobro se držao velikim dijelom prvog poluvremena, a onda je Union Berlin sve prosuo u završnici prvih 45 minuta. Prvo je u trećoj minuti nadoknade Gosens zaradio drugi žuti karton, dok je u osmoj minuti nadoknade dosuđen jedanaesterac za Bayer koji je Wirtz pretvorio u 1:0.

POGODAK BAYER LEVERKUSENA POGLEDAJTE OVDJE.

U nastavku je klub iz Leverkusena umrtvio igru, čuvao je gol prednosti te je došao u situaciju da već u idućem kolu matematički osigura naslov prvaka. Trenutačno Bayer ima čak 16 bodova više od drugoplasiranog Bayerna.

Za Union Berlin od 63. minute je zaigrao hrvatski reprezentativac Josip Juranović, dok je Josip Stanišić kroz cijelu utakmicu ostao na gostujućoj klupi za pričuve.

image

Nenad Bjelica

MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Matthias Koch/imago Sportfotodienst/profimedia

Još je jedan kiks ove sezone upisao Bayern koji je unatoč vodstvu 2:0 poražen kod Heidenheima s 3:2. Bayern je dva pogotka dao u završnici prvog dijela. Kane je u 38. zabio 32. prvenstveni pogodak sezone za 1:0 Bavaraca, dok je glavom Gnabry u 45. povećao na 2:0. Heidenheim se ekspresno vratio u igru, golovima u 50. i 52. minuti koje su postigli Sessa i Kleindienst.

SAŽETAK UTAKMICE BAYERNA I HEIDENHEIMA POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon izjednačenja domaćin je nastavio napadati te je nakon lijepe akcije, ali i nonšalantne igre Bayerna u obrani, poveo 3:2 novim golom Kleindiensta, što je bio i konačan rezultat.

Leipzig je vrlo lako pobijedio u gostima Freiburg s 4:1. Kod 2:0 za Leipzig domaćin nije iskoristio jedanaesterac, Holer je pogodio gredu, nakon čega su gosti pobjegli na 4:0 i riješili ovaj dvoboj. Dva gola za Leipzig je dao Openda, a po jedan Haidara i Šeško, dok je počasni pogodak za domaćina dao Grifo.

Važne bodove za bijeg iz donjeg doma ljestvice osvojio je Mainz koji je pred svojim navijačima nadigrao Darmstadt 4:0. U prvom poluvremenu je strijelac bio Hanche-Olsen u 32. minuti, dok su u nastavku pogađali Gruda u 60. te dva puta vrlo lijepo južnokorejski igrač Lee Jae-Sung, u 80. i 84. minuti.

Za Darmstadt je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Bartol Franjić koji je bio glavni krivac za drugi pogodak domaćeg sastava.

U dvoboju dva kluba s dna ljestvice veliki je preokret napravio Koeln i ugrabio važna tri boda. Pobijedio je pred svojim navijačima Bochum 2:1 premda su gosti golom Passlacka iz 53. minute vodili sve do 90. minute. Tada je Tigges izjednačio nakon kornera, lijepim trzajem glavom, dok je na sličan način pogodio Waldschmidt u 92. minuti za veliko slavlje navijača Koelna. Ostao je Koeln pretposljednji na ljestvici, ali se približio klubovima iznad sebe.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola, a parovi su Hoffenheim - Augsburg i Wolfsburg - Borussia (M).

Bundesliga, 28. kolo

Union Berlin - Bayer 0-1 (Wirtz 45+8-11m)

Freiburg - Leipzig 1-4 (Grifo 59/Haidara 1, Openda 18, 44, Šeško 54)

Mainz - Darmstadt 4-0 (Hanche-Olsen 32, Gruda 60, Jae-Sung 80, 84)

Koeln - Bochum 2-1 (Tigges 90, Waldschmidt 90+2/Passlack 53)

Heidenheim - Bayern 3-2 (Sessa 50, Kleindienst 52, 79/Kane 38, Gnabry 45)

Borussia (D) - Stuttgart (18.30 sati)

Petak:

Eintracht - Werder 1-1 (Tuta 76/Veljković 62)

Linker
06. travanj 2024 17:52