HAJDUKOVA HOBOTNICA

Blažević mjesec dana bez primljenog gola: 'Štimcu nisu promakle moje obrane'

'Uvijek je ugodno čuti, makar bi taj niz mijenjao za tri boda protiv Lokomotive. Bit će takvih utakmica, nitko ne bježi od toga, jer mlada momčad podložna je oscilacijama'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. studeni 2012. 18:51

Dugih 370 minuta čista je mreža u Gorana Blaževića. Hajduk nije pobijedio Lokomotivu, ali je obrana na čelu s vratarom Bijelih nastavila niz. Posljednji pogodak Hajduku je u prvenstvu postigla Istra prije više od mjesec dana. Jasno je da se Blažević ne opterećuje rekordom u duljini niza bez primljenog pogotka, ali isto mu godi činjenica da je zadnji put loptu iz mreže vadio prije 32 dana.

- Uvijek je ugodno čuti, makar bi taj niz mijenjao za tri boda protiv Lokomotive. Ne smatram da je to bila naša velika pogreška, jednostavno smo naišli na suparnika koji je odolio napadima. Bit će takvih utakmica, nitko ne bježi od toga, jer mlada momčad podložna je oscilacijama - konstatirao je Blažević.

Locirao je i jedan problem koji se javlja kada Hajduk pred sobom ima imperativ uspjeha.

- Najteže nam je igrati pod pritiskom pobjede. Kada se kaže "moramo", onda se evidentno rađa neka kočnica. Tako je bilo s Istrom kada se slavio spas od stečaja pred 20.000 ljudi, a može se reći da se slično ponovilo i s Lokomotivom. Međutim, da je netko prije početka sezone rekao da ćemo na kraju studenoga biti drugi na ljestvici i pritom igrati četvrtfinale Kupa, sigurno bi taj rezultat bio ocijenjen kao doseg iznad očekivanja. Nismo zaboravili s kakvim smo problemima krenuli u sezonu, ali sami smo podigli letvicu očekivanja.

Kvalitetnim obranama u Hajduku pridodao je Blažević i odlično izdanje u dresu selekcije HNL-a protiv reprezentacije Hrvatske prošlog tjedna u Rijeci. Za mnoge je bio prvo ime dvoboja na Kantridi.

- Mogao sam i bolje, nisam bio potpuno zadovoljan. Ali, ako novinari kažu da sam bio pravi, neka tako i ostane.

Blažević je bio na pripremama reprezentacije Hrvatske za Euro, ali Poljsku nije vidio, jer je ostao kući u statusu četvrtog vratara. Je li se danas situacija promijenila, može li Blažević "napasti" poziciju trećeg vratara na koju pretendiraju Krešić i Kelava?

- Samo će obrane odlučivati tko će biti uz Pletikosu i Subašića, a ja sam uvjeren kako me izbornik neće zanemariti ako nastavim braniti u dosadašnjim izdanjima. Najvažnije je da Hajduk uđe u polufinale Kupa i da zadržimo drugo mjesto u zimskoj stanci, a za takav rezultat bit će potrebne i moje obrane na aktualnom nivou.

Linker
22. rujan 2024 10:52