GENIJ NA PUTU ZA MADRID

Bilo bi iznenađenje da Jose ispusti Hrvata! Luka poručio: Želim igrati samo u Realu

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. srpanj 2012. 14:46

Iznenađenja su u nogometu i ljetnom prijelaznom roku uvijek moguća, no kuloarske informacije i nešto više od toga sugeriraju da od ponedjeljka počinje najvažniji tjedan za karijeru Luke Modrića!

Bude li išlo sve po logici stvari, onda bi se pregovori na relaciji Tottenham – Real Madrid trebali zgotoviti u idućih sedam dana. Činjenica da pripreme za novu sezonu Spursa kreću 18. srpnja, kada istječe i odmor hrvatskog reprezentativca, a istog dana će Jose Mourinho okupiti najveći broj realovaca (bez onih koji imaju pravo na odmor od mjesec dana nakon Eura), ukazuju da se do tog dana moraju razriješiti modaliteti Modrićeva transfera u Real Madrid! Bilo bi doista veliko iznenađenje da Kraljevski klub, koji strašno pazi na (vrlo profitabilan) imidž, ne uspije dovesti igrača kojeg je podcrtao kao glavnu zvijezdu ovogodišnjeg mercata.

Pogotovo bi bilo nelagodno za Real Madrid kad bi se, recimo, Modrić morao javiti u London na pripreme Tottenhama, jer osim što bi to narušilo karizmatičnost moći španjolskog prvaka, bitno bi poremetilo i pripremu Josea Mourinha za novu sezonu. Portugalac je odredio glavni cilj iduće sezone, a to je osvajanje Lige prvaka! Svaka nervoza i prepreka u pripremi tog pohoda moglo bi kompromitirati odličnu atmosferu u Realu i oko njega.

Kako realno stoje stvari u priči o nastavku karijere Luke Modrića s obzirom na neviđenu količinu kontroverznih informacija, špekulacija i nebrojenih “pouzdanih izvora” kojima su svakodnevno zapljusnuti europski i, pogotovo, hrvatski mediji?

Činjenica jest da Real Madrid još nije angažirao niti jednog značajnijeg igrača, što zapravo dodatno osnažuje teze da je upravo Luka Modrić top player kojeg će Florentino Perez ovog ljeta pokloniti Joseu Mourinhu. Upravo je predsjednikova obiteljska tragedija (preminula mu je supruga) i Perezov privremeni odmak od klupske svakodnevice pridonijela da Real nije zaključio razgovore s Tottenhamom.

Luka jasno poručio

Španjolski mediji pišu kako je transfer Luke Modrića u madridski Real pitanje dana. Sportski dnevnik AS u svojem tiskanom izdanju donosi naslovnicu s fotografijom Luke Modrića i njegovom izjavom:

- Želim igrati samo u Real Madridu.

Kakve rezervne opcije imaju drugi aspiranti na Modrića?

PARIS SAINT GERMAIN

- U PSG je za sada stigao samo napadač Lavezzi, no na Parku prinčeva i dalje traje potraga za veznim igračem. A kandidata ima “mali milijun”. A kao nešto realnije opcije spominju se mlada zvijezda talijanskog nogometa Marco Verratti (Pescara), Brazilac Kaka te Japanac Keisuke Honda.

CHELSEA

- Bluesi su početkom ljeta svoju veznu liniju već osnažili Belgijancem Edenom Hazardom i povremenim njemačkim reprezentativcem Markom Marinom. Kao moguće pojačanje vezne linije spominje se i Belgijanac Marouane Fellaini. No, visoko na popisu želja Roberta di Mattea su Hatem Ben Arfa (Newcastle), Willian (Šahtar), Axel Witsel (Benfica), te mladi Sergi Roberto, član Barcelonine B momčadi.

MANCHESTER UNITED

- Manchester United je već osigurao Kagawu, no Ferguson želi još jednog kapitalca. Modrić bi za United mogao biti preskupa opcija, engleski mediji sve više špekuliraju imenima veznjaka Porta Joaoa Moutinha i Jamesa Rodrigueza. United je već ponudio 22 milijuna eura za Moutinha, ali iz Porta za sada stižu odbijenice. Na Old Traffordu žele i Kevina Strootmana (PSV), Gansa (Santos), Jacka Rodwella (Everton) i Christiana Eriksena (Ajax).

Linker
21. rujan 2024 21:54