Vladimir Dugandzic / CROPIX
PORUČIO S ODMORA

Andrijaševićev apel Upravi: 'Zadržite nas na okupu, u 2013. možemo biti još bolji!'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 27. prosinac 2012. 16:19

Pet golova u prvenstvu te jedan u Kupu, uz nekoliko važnih asistencija, osiguralo je Franku Andrijaševiću status jednog od najboljih igrača Hajduka u ovoj sezoni te trenutačno vodeću poziciju u utrci za Žutu majicu SN-a. Dvadesetjednogodišnji veznjak je u većini od 24 utakmice bio među najzapaženijima na terenu i to nije izmaklo izvjestiteljima našeg lista. Trener Krstičević u više je navrata isticao koliko je Andrijašević važan za igru Bijelih, koristio ga je na svim pozicijama u veznom redu i Franko je uglavnom uspješno obavio sve zadatke. Ukupno je odigrao 1950 minuta, što ga svrstava među najstandardnije prvotimce Bijelih.

- Ovaj odmor nam je svima dobrodošao, moram reći da ne razmišljam ni o čemu drugome nego da se što bolje odmorim do početka zimskih priprema. Polusezona je bila duga i naporna, zaslužili smo stanku i vjerujem da će nam to koristiti u nastavku sezone - smatra Hajdukov veznjak.

Vlastiti učinak ga raduje, ali još više je sretan s uspjehom momčadi.

- Mislim da sa svojim igrama mogu biti zadovoljan. Nisam očekivao da ću zabiti ovoliko golova i da će biti asistencija, ali daleko od toga da nisam vjerovao u sebe. Kad sve zbrojim nakon ovih šest mjeseci, presretan sam kako su se stvari odvijale. Ovo je odličan rezultat, ostvarili smo puno toga, ali sve to treba potvrditi u nastavku sezone. Vjerujem da možemo osvojiti Kup, a što se tiče prvenstva vjerujem da možemo ostati u vrhu, na drugom ili trećem mjestu“- nastavio je Franko.

Svjestan je da mlada momčad zna oscilirati, toga je bilo i tijekom proteklih mjeseci, ali kako je rastao broj utakmica hajdukovcima je raslo samopouzdanje i vjera u vlastite mogućnosti.

- Najviše možemo zahvaliti našoj obrani koja je igrala odlično, u završnici sezone smo rijetko primali golove i to nam je svima dalo dodatnu sigurnost. Uvijek nam je u glavi bilo da je važno zabiti barem jedan gol, a onda smo se uzdali da će naša mreža ostati čista, što smo u zadnjih desetak utakmica uspijevali postići. Bilo je nekih utakmica u kojima smo mogli osvojiti još neki bod, ali bilo je i onih u kojima smo slavili a da to možda nismo zaslužili. Ispalo je tako kako je ispalo, ali na kraju svega mislim da možemo biti zadovoljni - pohvalio je suigrače iz zadnjeg reda i vratara Blaževića.

Svima njima se isplatio mukotrpan rad, kod Miše Krstičevića nitko nije imao popusta, i to su igrači uglavnom prihvatili. Jednaki, ako ne i teži napori, očekuju ih u zimskim pripremama koje počinju najkasnije 7. siječnja. Osnovno pitanje je s kojim će kadrom Krstičević raspolagati, većina igrača je na prodaju pa vjerojatno i Andrijašević, čija je vrijednost procijenjena na oko milijun eura.

- Nastavak sezone će ovisiti o igračkom kadru, a više ćemo znati kada krenu pripreme. Do tada je teško bilo što govoriti i prognozirati, osobno bih volio da nas što više ostane na okupu jer možemo samo biti još bolji. Vidjet ćemo koliko će nas biti, tko će sve biti u momčadi i hoće li Uprava još nekoga dovesti. Pristupio nam je Antonio Jakoliš i drago mi je zbog toga, znam ga iz reprezentacije. Riječ je o odličnom igraču s kojim ćemo dobiti na brzini i prodornosti. Osobno smatram da imamo kvalitetnu momčad...

Linker
22. rujan 2024 00:55