Vladimir Dugandzic / Cropix
NESUGLASICE NA POLJUDU

Andrijašević protiv stranaca: 'Dajte šansu mladim igračima, ne trebaju nam ti Brazilci!'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 21. prosinac 2012. 10:22

Hajdukova orijentacija na mlade igrače iz vlastitog omladinskog pogona nije bila strateška, unaprijed planirana odluka, nego se to jednostavno dogodilo zbog loše financijske situacije u klubu.

Takva je (slučajna!) politika donijela barem nešto dobro Hajduku, a to je da se afirmiralo nekoliko mladih nogometaša.

U momčadi trenera Miše Krstičevića puno je takvih primjera, počevši od Franka Andrijaševića i Mije Caktaša koji su do jučer bili u Dugopolju, a danas su na širem popisu reprezentativaca. Hajdukov vezni red drže dvojica 18-godišnjaka Josip Radošević i Antonio Milić, a još ima nekoliko bisera.

Mladi zaslužuju priliku

Hajduku je neimaština pomogla da shvati kako najveće bogatstvo imaju u svojim mladim nogometašima. Zato još čudnije zvuče najave o dovođenju Brazilaca koji bi se na Poljudu trebali razvijati u prave igrače. Njima bi Hajduk trebao biti odskočna daska za nastavak karijera.

- O Brazilcima znam onoliko koliko sam pročitao u novinama. Ali s obzirom na reakcije ljudi iz kluba za pretpostaviti je da će ih dovesti - kaže nam Franko Andrijašević, čija je karijera upravo najbolji primjer te priče o mladim Hajdukovim igračima koji ostaju u zapećku zbog polovnih igrače koje se dovodilo sa strane.

- Ako bismo svi ostali na okupu, što je teško za očekivati, možda nam i ne bi trebala pojačanja sa strane - dodaje Andrijašević na aktualnu temu mercata.

- Svaki pravi, kvalitetan igrač dobro dođe. Ali mislim da bi prije dovođenja igrača izvana trebalo dati priliku našim mladim igračima. Tu imamo skupinu od nekih 25 igrača i sigurno da postoje unutarnje rezerve. Ako ćemo konkretno, po pozicijama, imamo Jonjića, Obšivača i Kiša koji zaslužuju šansu. Imaju kvalitetu da bi u budućnosti mogli igrati više.

Odlazak na ljeto

Andrijašević priznaje da je i zbog vlastitog primjera zagovornik forsiranja domaćih igrača. - Možda ni ja nikad ne bih dočekao šansu da se neke stvari nisu poklopile. Da su se i dalje dovodili igrači sa strane, ne bismo imali momčad kakvu imamo danas - ističe Andrijašević, i dodaje kako vjeruje da će i na proljeće igrati u Hajduku.

- Na ljeto će vjerojatno biti pravi trenutak za odlazak u inozemstvo. Klub je taj koji odlučuje, a znam da sve diktiraju financijski uvjeti - zaključuje Andrijašević čija se cijena trenutačno vrti oko milijuna eura.

Linker
21. rujan 2024 06:29