Duje Klarić/CROPIX
HAJDUK - ZELINA 2:0

Hajduk jedva u polufinalu: Zelina gađala grede, Bijele spašavao i Blažević!

Nogometaši Hajduka pobijedili su Zelinu s 2-0 (prva utakmica 1-1) golovima Milića i Andrijaševića i plasirali se u polufinale gdje su još Slaven, Cibalia i Lokomotiva
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 12. prosinac 2012. 14:25

Hajduk je uz mnogo muke i neizvjesnosti pobijedio drugoligaša iz Zeline i prošao u polufinale Kupa. Priča utakmice je da je Hajduk iskoristio dvije od svojih nekoliko prigoda dok že gosti žaliti za prigodama Meseca i dvije pogođene grede dok je rezultat bio "aktivan".

Gosti su na samom početku zamalo šokirali malobrojne i promrzle gledatelje na Poljudu, igrala se šesta minuta kada je Mesec prošao po desnoj strani te izašao sam pred Blaževića. Hajdukov vratar mu je krenuo u susret i nekako uspio odbiti udarac, a lopta se od grede odbila u korner. Prigodi gostiju prethodila je kriva procjena Milovića u skoku s Brlečićem, na njegovu sreću Blažević je spasio Bijele.

Hajdukovcima je trebalo desetak minuta da povežu konce igre, do prve prigode došli su u 13 minuti kada je Vuković snažno tukao s 18 metara, a Kranjčec loptu odbio ispod same grede. Iz kornera koji je slijedio ubacio je Jozinović, Kranjčec je još jednom odbio loptu, ali samo do Lime. Portugalac je odmah vratio loptu u kazneni prostor, Grgec glavom pokušao spriječiti opasnost, ali je samo uposlio Antonija Milića. Hajdukov veznjak je taj poklon spremno iskoristio, smirio je loptu prsima i iz voleja s desetak metara doveo Hajduk u vodstvo.

Prednost je omogućila Hajduku mirniji nastavak utakmice dok je Zelina morala otvorenije krenuti prema Blaževiću. Međutim, sve njihove pokušaje lako je rješavao vezni red Splićana pa se sve važno događalo pred Kranjčecom. Dvije prigode propustio je Maglica, u 21 minuti iz teške je pozicije zahvatio loptu, ali gostujući vratar je pravovremeno istrčao i uhvatio loptu. Deset minuta kasnije vrijedni napadač Hajduka je na rubu kaznenog prostora prevario dvojicu Zelinjana, a zatim je loptu poslao visoko preko vrata.

U završnici prvog dijela gosti su ipak došli do još jedne velike prigode , opet je greda spasila Hajduk. S lijeve je strane ubacio Fuček, na drugoj vratnici bio je Brlečić te odmah glavom vratio loptu na prvu vratnicu za Meseca koji je sa samo dva-tri metra pogodio gredu. Obrana Hajduka bila je nemoćna, Blažević već savladan, ali Mesec je promašio ono što se rijetko propušta.

Drugi dio opet su prigodom otvorili gosti, Fuček je ostao sam na 13 metara po sredini vrata, ali njegov udarac u posljednji je trenutak blokirao Radošević. Hajduk je odgovorio kontrom nakon kornera Zeline, trojica igrača Bijelih išla su prema jednom gostiju, ali Milić nije uspio progurati loptu do svojih suigrača. Igrala se u tom trenutku 52 minuta, a samo minutu kasnije Zelina je ostala s igračem manje. Fuček se našao u duelu s Jozinovićem, izgubio loptu pa zatim bespotrebno udario Hajdukovog igrača dok je lopta bila daleko od njih dvojice. Bilo je to točno pred pomoćnikom Pericom koji je odmah signalizirao glavnom sucu Krečaku da je Fuček zaslužio crveni karton. S igračem manje gosti su i dalje bili vrlo opasni, u 60 minuti volej Kiša Blažević je odbio u korner, a dvije minute kasnije izvrsnom je reakcijom odbio udarac Meseca glavom sa samo pet metara. Na klupi gostiji svi su se uhvatili za glavu od nevjerice, bila je to još jedna odlična prigoda da šokiraju favorizirani Hajduk.

Hajduk je u tim trenucima teško živio, a s tribina su se čuli zvižduci. Ipak, sve brige riješio je Andrijašević u 76 minuti, loptu mu je ostavio Tomaš, a Kranjčec nije mogao zaustaviti snažan udarac sa 17 metara. Do kraja utakmice su Bijeli mogli i povećati prednost, ali rezultat se nije mijenjao pa se Hajduk na najbolji način oprostio od navijača za ovu godinu.

HAJDUK - ZELINA 1:0 (Milić 14', Andrijaševič 76')

HAJDUK: Blažević, Stojanović, Milić, Milović, Andrijašević, Maglica, Radošević, Jozinović, Maloča, Vuković, Lima.

ZELINA: Kranjčec, Melnjak, Kotarski, Kiš, Mesec, Fuček, Gluhak, Šimek, Kristić, Grgec, Brlečić.

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

76. minuta - Mišo Krstičević može odahnuti, Hajduk je zabio i drugi gol. Caktaš je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio na Maglicu koji se poslkiznuo, ali srećom po Bijele na pravom mjestu se našao Tomaš, koji je pronašao Andrijaševića, a ovaj je odmjerenim udarcem sa 17 metara pogodio za 2-0!

62. minuta - Sjajan udarac Meseca glavom Blažević je zaustavio čudesnom obranom.

60. minuta - Zelinski Kiš je pucao iz voleja iz teške pozicije, ali Blažević je odbio u korner.

53. minuta - Crveni karton Fučeka zbog udaranja Jozinovića.

52. minuta - Andrijašević je iz slobodnog udarca s 18 metara pucao kraj gola.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minuta - Maglica je ponovno izašao oči u oči s vratarom Kranjčecom, ali traljavi udarac napadača Hajduka lakoćom zaustavlja vratar gostiju

41. minuta - Zelina je odigrala odličnu akciju na lijevoj strani, da bi u konačnici Mesec glavom s pet metara neometan pogodio novu gredu

31. minuta - Maglica se izborio za udarac iz teške situacije, ali lopta je otišla iznad grede

21. minuta - Maglica je izašao oči u oči s Kranjčecom, ali vratar gostiju zaustavlja njegov pokušaj

GOOL 14. minuta - Milić je primio loptu na prsa i potom iz voleja opalio s jedanaest metara za vodstvo Hajduka

13. minuta - Vuković je opalio s ruba kaznenog prostora, ali Kranjčec zaustavlja njegov pokušaj

6. minuta - Zelina je povukla brzu kontru, nakon koje je udarac Fučeka blokirao Blažević, a lopta je potom završila na gredi domaćina

1. minuta - Počela je utakmica!

Linker
20. rujan 2024 06:09