Split, 080810.Stadion Poljud.Nogometna utakmica prve HNL izmedju Hajduka i Sibenika.Na fotografiji: Anas Sharbini.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX
DERBI NA POLJUDU

Anas uoči Dinama: Nadam se da ću svoj prvi poljudski derbi pamtiti samo po dobru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2010. 18:30

Anas Sharbini u subotu igra prvi prvenstveni poljudski derbi. Prošle sezone neoprezno je u Karlovcu zaradio treći žuti karton i zato je izostao s derbija kojeg je Hajduk u lostopadu 2009. riješio u svoju korist (2:1). Odigrao je Anas u međuvremenu polufinale Kupa kontra Modrih na Poljudu, ali prvenstvo ipak ima posebnu draž.

- Mogu reći da napokon imamo pravi derbi. Nije to utakmica u kojoj je prestiž jedina draž. Ne bježi Dinamo 10-ak bodova kao nekada, sada smo mi u prednosti i dvoboj ima golemu natjecateljsku važnost. Nadam se da ću svoj prvi poljudski derbi pamtiti po dobrome, da će Hajduk navijačima i sebi priuštiti još jednu veliku radost.

Subotnji ogled s Dinamom prilika je da se Anas potvrdi kao jedan od najbitnijih igrača Bijelih, igrača odluke, prije svega.

- Imamo naporni tjedan koji starta utakmicom kontra Dinama, ali cijela jesen će proteći u velikim utakmicama. Bit će mnogo prigoda za dokazivanje, međutim, moramo naglasiti da je prvenstvo naš prioritet. Tko će odlučiti derbi, to je pitanje koje se uvijek postavlja, ali ja ću biti sretan s našom pobjedom, bez obzira kome pripadne uloga igrača susreta.

Klasu posjeduje i Dinamo, a mnogi analitičari naglašavaju da je trener Halilhodžić najveće pojačanje Modrih. Koga na travnjaku najviše respektirate?

- Nema razloga mnogo pričati o Dinamu. Neka oni razmišljaju o nama, jer derbi se igra na Poljudu i mi smo favoriti. Hajduk je momčad koja je na svom terenu favorit u odnosu na sve protivnike, zato nećemo previše misliti o tome koje su Dinamove prednosti i mane.

Je li Rukavina najveća opasnost koja vreba s Dinamove strane?

- Rukavina je sjajan igrač, ali nije jedini. Njegova je otežavajuća okolnost što dolazi pred navijače koji su ga nekoć držali kao svog idola. Ali neće biti lako nijednom igraču Dinama u grotlu Poljuda. Kada sjever zagrmi, svi će protrnuti. I rumunjski Dinamo je došao u Split s velikim samopouzdanjem, pa kada su Rumunji izašli na Poljud kao da su se zaledili.

U Splitu se zaista prekrasno živi kada se pobjede nižu, jer cijeli grad diše za Hajduk. Na svakom koraku ovoga ljeta zaustavljali su me navijači, čestitali za uspjehe. Split je zaista specifičan grad, pravi nogometni, i zato moramo navijačima u subotu podariti još jednu radost. Bolji smo od Dinama i to ćemo dokazati pobjedom.

Linker
06. listopad 2024 05:57