Split, 290810.Stadion Park mladezi.Nogometna utakmica sestog kola Prve HNL izmedju NK Split - NK Hajduk.Na slici: Slavlje Ante Vukusica nakon postignutog pogotka.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX
BIJELI TABOR UOČI DERBIJA

'Ibro će biti najveća prijetnja Dinamu, teško će oni njega zaustaviti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2010. 12:05

Dalmatinci južinu teško podnose. A baš je takvo vrijeme jučer vladalo u Splitu te Dugopolju gdje su mir i tišinu potražili hajdukovci. To su i pronašli, takva je atmosfera vladala u hotelu Katarina. Igrači uglavnom po sobama, laptopima i sličnim pomagalima, koji su im neizostavni dio opreme u karanteni kratili su vrijeme.

- Mirni smo i opušteni, moramo biti uz ovako vrijeme - govorili su igrači gledajući kroz prozor sivilo i na nebu i na zemlji, tmurne oblake i u beton okovanu okolicu.

Naravno, današnja utakmica s Dinamom bila im je na usnama. Raspitivali su se gdje dinamovci spavaju, hoće li im Torcida opet trubiti pod prozorima, kakav će biti sastav Modrih... No sve su to sitnice, poznaju dobro igrači jedni druge, znaju što ih čeka u derbiju i što će odlučiti pobjednika.

- Najbitniji je rezultat, najbitnije je pobijediti. U četvrtak opet idemo u Atenu... Ova će se utakmica igrati glavom, tko bude manje griješio i iskoristio one dvije ili tri šanse koje se pruže, taj će dobiti - svjestan je Brkljača.

- A onih nekoliko Dinamovih zaustavit će Subašić - dobacio je Strinić, što je Hajdukov vratar s osmijehom popratio.

Uz njega će Dinamove napadače zaustavljati Mario Maloča. Uzda se on u svoje suigrače u napadu, da će biti efikasniji od protivničkih.

- Ibro će biti najveća prijetnja Dinamu, teško će oni njega zaustaviti. Uvijek je dobar, igra između linija, teško ga je zaustaviti. I prije je odlučivao derbije, zašto ne bi i ovaj -govori Maloča.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
06. listopad 2024 08:32