MODRI SUDOKU

Mamić na tragu Čačića: U 54 utakmice čak 53 puta sastavio drugačiju postavu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. rujan 2014. 18:35

Sjećate se rekorda koji je u Maksimiru postavio Ante Čačić. Trener koji je uspio u 49 utakmica na Dinamoj klupi svaki put na teren poslati novih udarnih 11, nikad, ali baš nikad u 49 susreta nije uspio “pogoditi” istu postavu. Kao da je namjerno “gađao” da bude različita.

E pa, Zoran Mamić došao je na korak do tog “sudokua”, u 54 utakmice koliko je dosad vodio Dinamo, aktualni je trener čak 53 puta sastavio drugačiju udarnu postavu. Samo je jednom, dakle, ponovio već viđenu jedanaestoricu. Ona momčad koja je pobijedila Hajduk na Poljudu 2:0, dva tjedna kasnije zaigrala je i u zadarskim Stanovima i donijela nova tri boda (2:1). Ta “zlatna” formacija glasila je: Ježina - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Soudani, Čop, Fernandes. A zakleli bismo se, kao vjerojatno i velika većina, da smo tu početnu momčad vidjeli mnogo puta dosad...

Bilo je to, dakle, prije pola godine, otada je u Maksimir došlo mnogo novih igrača, isprobao je Zoran Mamić puno sastava i udarnih 11. Nakon tog Zadra Mamić je vodio još 26 utakmica, dakle, i 26 različitih početnih 11, a u Rijeci je ta postava izgledala vrlo slično kao u Stanovima. Novi je vratar, Eduardo, umjesto Šimunovića, koji bi možda bio u sastavu da nije ozlijeđen, igrao je Goncalo, a u napadu umjesto također ozlijeđenog Fernandesa, Wilson. Znači, gotovo ista momčad, a zapravo toliko različita.

Pokušali smo, gledajući sve te promjene, odgonetnuti kojih je danas “pravih” Dinamovih udarnih 11. Na to je pitanje očito teško odgovoriti, iako je jasno da je okosnica momčadi, upravo ta, spomenuta, s Poljuda, odnosno iz Zadra, iz proljetnog dijela prošle sezone. U zadnje vrijeme pogotovo jasno je da uz Eduarda igraju Pinto, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Antolić, Čop i Soudani. Otvorena su dva mjesta, stopersko i ono drugog krila, koje sve češće “grabi” Wilson. Izgleda nemogućim da Mamić pronađe novu kombinaciju “brojeva”, ali, eto, uspio je i na Kantridi, stavivši na stopersko mjesto Goncala.

Protiv Ponikvi nas sigurno čeka drugačija postava nego u Rijeci, a sad, hoće li biti originalna, ili će Mamić “pogoditi” neku od već viđenih?

JEDINA POSTAVA KOJA JE U 54 UTAKMICE DVAPUT ISTRČALA

Ježina - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Soudani, Čop, Fernandes

Linker
18. rujan 2024 23:58