Cropix
MODRA LEGIJA STRANACA

Dinamovim Portugalcima porasla krila: 'Dobar rezultat u Glasgowu? Samo pobjeda!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2014. 18:10

Fernando Santos naslijedio je Paula Benta na klupi Portugala. Novi izbornik poslao je reprezentativne pretpozive portugalskim nogometašima širom Europe. Tako je svih pet Portugalaca koji stanuju u plavoj svlačionici dobilo svoje mjesto u bilježnici novog izbornika. Pretpozive za slijedeću akciju Portugala dobili su Eduardo, Pinto, Machado, Goncalo i Wilson! Sve će se znati 3. listopada, kad će Santos objaviti i konačan popis. Sigurno je da će “pravu” pozivnicu sigurno dobiti vratar Eduardo, a po informacijama koje imamo, vrlo blizu tom uspjehu je i desni bočni Ivo Pinto. Što ne bi bilo ništa čudno, s obzirom da Pinto ove sezone igra zaista odlično i jedan je od najboljih nogometaša Dinama.

- Ja sam spreman igrati za reprezentaciju Portugala, nadam se da ću biti pozvan, za sada sam dobio pretpoziv. Promijenio se izbornik, ima dosta novih igrača, vidjet ćemo - kazao nam je Pinto.

Kad se radi o utakmici sa Celticom u četvrtak, veli:

- Sve utakmice koje ćemo igrati u Europskoj ligi sigurno će biti zahtjevne. Ako budemo igrali onako kako mi znamo, kako Dinamo može igrati, onda ćemo sigurno doći do dobrog rezultata.

A što bi bio dobar rezultat za Dinamo?

- Ako izuzmemo ovu posljednju utakmicu sa Slavenom Belupom koju nismo odigrali dobro, na temelju onih ogleda koje smo igrali prije, na temelju naše forme i raspoloženja u momčadi, na Celtic Parku je za nas dobar rezultat jedino - pobjeda!

Možemo dobiti

Wilson je također optimistična duša poput Pinta. Također se nimalo ne plaši puta u Glasgow.

- U Glasgow idemo na pobjedu, želimo nakon Astre trijumfirati i u drugoj utakmici Europske lige. Iskreno, nismo još imali pripremu za okršaj s Škotima, pa ne znam mnogo o njima. No znam da je Celtic veliki klub, da iza sebe ima bogatu povijest. Međutim, mi smo jaka momčad, sve smo bolji i bolji, tako da bez ikakvog sustezanja mogu kazati - da, idemo po trijumf usred Glasgowa, želimo se u Zagreb vratiti s tri boda i napraviti veliki korak prema prolasku skupine - kazao nam je Wilson.

Iskusni vratar Eduardo kaže da Modre očekuje zahtjevna utakmica u četvrtak.

- Optimist sam. Naše samopouzdanje je veliko nakon sjajnog starta u Europskoj ligi i pobjede nad Rumunjima. Ne samo to. Sve europske utakmice na gostovanjima ove sezone smo dobili, kad igramo vani zaista smo dobri. Mnogo smo radili da bismo stigli na ovu razinu koja je dobra, zaboravimo utakmicu u Koprivnici. Vjerujem da ćemo se svi skupa iz Glasgowa vratiti s lijepim vijestima - zaključuje portugalski reprezentativac.

Linker
21. rujan 2024 16:50