Damir Krajac / CROPIX
HRVATSKI KUP

Henriquez i Vukojević spasili čast Dinama u Gajnicama

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. rujan 2014. 12:41

‘Kup je naš’ orilo se od jutra po kafićima u Gajnicama! Istim pokličem dočekane su modre vedete u zapadnom dijelu Zagreba gdje su stigli da odrade rutinsko gostovanje protiv Ponikava u šesneaestini finala Kupa a na koncu su morali spašavati čast i ugled! Ognjen Vukojević bio je priseban u 74. minuti kada je iskoristio dodavanje Fernandesa i zabio za 2-1 pobjedu Dinama i plasman u osminu finala Kupa.

Domaćini su pripreme odradili na visini zadatka. Vlakovi su sirenama pozdravljali okupljeno mnoštvo, sudac Fran Jović bio je ‘njihov’ s obzirom da je odrastao u obližnjoj zgradi, tribine i atmosfera bile su na vrhunskoj razini a odabirom žute garniture dresova pomogao im je i sam Dinamo. Naime, najveći rivali Ponikva, NK Vrapče, igraju u identičnoj boji dresova što je bio motiv više za domaćine. Iako, ruku na srce, pored Dinama veći motiv Ponikvama nije trebao...

Zoran Mamić odmorio je većinu igrača koji su iznijeli teret dosadašnjeg dijela sezone pa su priliku dobili igrači iz drugog plana poput Andrijaševića, Borasa i Ježine. Prvi nastup za seniore nakon teške ozlijede upisao je Jeremy Taraval a u Gajnicama je ispravljena nepravda prema Ognjenu Vukojeviću koji je u srijedu premijerno ponio kapetansku traku Dinama. I spasio ‘modre’ od blamaže!

Gosti iz Maksimira nisu stigli praznih ruku. Na izuzetnom gostoprimstvu zahvalili su se prigodnim darovima za nogometnu školu Ponikva, dok je Domagoj Antolić poklonio dres klubu u kojem je nogometno prohodao!

I tu je ljubavi Ponikva i Dinama bio kraj. Lopta je krenula s centra i većim dijelom igrala se ‘viktorija’ pred vratima domaćina. Raspoloženi Pjaca i Henriquez sijali su paniku ali igrači Hrvoja Pipinića bili su na visini zadatka. Igrala se 16. minuta kada su Gajnice eksplodirale. Duga lopta Egzete izbacila je Guskovića koji nesebično asistira Klariću za vodstvo Ponikva.

- Taj je bio najbolji igrač generacije - ukazao je Milan Badelj na strijelca prvog gola Ponikva. Reprezentativac je, baš poput Antolića, počeo u Gajnicama. Da nesreća ne dolazi sama svjedočio je rani izlazak Andrijaševića zbog ozlijede. Zamjenio ga je Goncalo. Do izjednačenja Dinamo je stigao u 34. minuti kada je Taravel lijepo izbacio Henriqueza koji koristi nepažnju domaće obrane i rutnirano izjednačuje rezultat. Prije toga je Čileanac imao zicer koji je obranio sjajni Orlović.

U nastavku je Zoran Mamić ubacio Antolića umjesto Machada a doza sreće stigla je kada Ježina brani sjajan pokušaj Klarića. Malo kasnije je priliku dobio Junior Fernandes zamjenivši Ćorića. I upravo je Čileanac asistirao Ognjenu Vukojeviću čiji je pogodak donio vrijednu pobjedu Dinamu u Gajnicama! Težu nego je to bilo za očekivati.

Ponikve - Dinamo 1-2

Poluvrijeme: 1-1. Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7; pomoćnici: Krmar (Zagreb), Tuđa (Zabok). Strijelci: 1-0 Klarić (16. as. Gusković), 1-1 Henriquez (34. as. Taravel), 1-2 Vukojević (74. as. Fernandes) Igrač utakmice: Ognjen Vukojević (Dinamo) Igralište Gajnice. Gledatelja: 2300.

Ponikve: Orlović 6 - Krajcar 6,5 (od 63. Brekalo -), Janjić 6, Miklečić 6, Katić 6 (od 83. Čagalj -) - Ezgeta 7, Štimac 6 ‡ Gusković 6,5, Klarić 7, Smok 6 (od 69. Sastić -) - Rašić 6.

Dinamo: Ježina 6 - Boras 5,5, Sigali 6, Taravel 6,5, Ibanez 6 - Machado 5 (od 46. Antolić 6), Vukojević 7, Andrijašević 5,5 (od 23. Goncalo 6) - Ćorić 5,5 (od 64. Fernandes 6), Henriquez 7, Pjaca 7.

Zrinski Jurjevac - Slaven Belupo 1:5

Zagora - Zadar 1:5

Segesta - Split 0:2

Slavonija -Istra 1961 2:3

Opatija - Zagreb 9:5 (NPen)

Podravac - Šibenik 1:3

Vuteks Sloga - Osijek 0:3

Bistra - Cibalia 0:2

Međimurje - Vinogradar 0:2

Funtana - Hajduk 0:2

Antin -Varaždin 0:1

Ponikve - Dinamo Zagreb 1:2

Gošk Dubrovnik - Pomorac 7:0

Novigrad - Inter Zaprešić 2:0

Utorak:

BS Bijelo Brdo - Lokomotiva 2:5

Linker
19. rujan 2024 18:41