Andrija Lučić / Cropix
U VIŠNJIKU LETJELE STOLICE

Zadar izgubio i ispao iz NLB lige, Tornado poručio: 'Bando lopovska, nema oprosta'

Niti u jednom trenutku ogled protiv Hemofarma, kojem je pobjeda bila trinaesta ovosezonska, Zadar nije izgledao kao da može ostvariti potreban rezultat...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. ožujak 2011. 19:51

Nedjelja, 13. ožujka, crnim će slovima biti upisana u povijest zadarske košarke, jer je Zadar u svojoj dugoj povijesti doživio nešto o čemu se moglo sanjati. Ispali su iz jednoga elitnog natjecanja, porazom protiv Hemofarma rekli zbogom NLB ligi, navukli bijes navijača, i veliko ogorčenje jer njihov ponos otišao je u ponor.

Ništa nije upućivalo na ovakav scenarij što se tiče ogleda s Vrščanima, jer je Zadar krenuo prilično dobro, ali onda sredinom prve četvrtine otišlo se u sivu zonu. Zadrana nije bilo nigdje, gosti su im zabijali iz svih pozicija, padale su trice, bilo je zakucavanja, a najviše zadarske nemoći.

Ogromna prednost prije odmora kad je Hemofarm prvih 20 minuta zaključio vodstvom 51:28 bilo je jasno kako povratka nema. Ipak, mali trača nade ukazao se na otvaranju treće četvrtine kada je Zadar sa četiri trice dao odškrinuti vrata iznenađenju.

Ali ne zadugo, Hemofarm je ponovno kontrolirao utakmicu i rezultat. Onda su buknule tribine, nitko više nije imao strpljenja, orilo se iz sveg glasa "HDZ lopovi Zadar ste nam sjebali", "Bando lopovska" i "Uprava odlazi". I tu nije bio kraj, navijači su tijekom pressice ušli u jednu od prostorija Višnjika i glasno negodovali, pala je i poneka stolica, uzvikivali su "Uprava odlazi", bili su toliko radikalni da su tražili i ostavku predsjednika i direktora, zaključivši sve sa "Bando lopovska, nema oprosta".

Pino Grdović, trener Zadra, prilično detaljno opisao je razloge porazu, isticao je problem organizacije igre, skoka i kašnjenja u obrani. Ali je i zaključio sljedeće:

- Nije to od jučer, to je od početka sezone. Ovo je naša realnost, moramo se okrenuti onome što dolazi sutra, cijela godina bila je na krivom putu, krivo se krenulo. Žao mi je što nismo ostali u NLB ligi, sad je ovo moj problem i problem ljudi u klubu. Moramo početi raditi, to je jedini ispravni put.

Edi Šimunov, predsjednik KK Zadar:

- Strašno nešto! Ne mogu uopće razmišljati, prazna mi je glava, srce mi puca.

NLB liga, 25. kolo, nedjelja:

Zadar - Hemofarm 71-88

Crvena zvezda - Union Olimpija 92-70

Redoslijed: 1. Partizan 17-8, 2. Krka 17-8, 3. Union Olimpija 16-9, 4. Budućnost 14-11, 5. Zagreb 14-11, 6. Cedevita 13-12..., 12. Cibona 10-15, 13. Crvena zvezda 8-17, 14. Zadar 7-18.

Linker
29. rujan 2024 09:28