AFP
GORAK OKUS PORAZA

Tomas: Mislim da je za mene Eurobasket završen; Joke: Moramo ostati čvrsti i stabilni

Bila je to noćna mora za Hrvatsku i noć neopisivnog slavlja za Makedonce. Oni nikada nisu pobijedili reprezentaciju razine Hrvatske, ovo im je bio najveći uspjeh u povijesti
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. rujan 2011. 11:30

Bila je to noćna mora za Hrvatsku i noć neopisivnog slavlja za Makedonce. Oni nikada nisu pobijedili reprezentaciju razine Hrvatske, najveći uspjeh u povijesti dogodio im se kad su jednom svladali Nijemce i jednom Izraelce. Hrvatska će od ove skupine igrače napraviti zvijezde.

Gdje smo tu mi? Na kraju dana pregršt praznih albija, "turnir tek počinje, sve se ovo može nadoknaditi". Čak i nitko nije htio potvrditi da smo izgubili Marka Tomasa, koji se nakon jednog ulaza, šest minuta do konca uhvatio za zadnju ložu i rukama pokazao da je gotovo. Ne samo za tu utakmicu, činilo se...

- Pukla je zadnja loža, osjetio sam je! Mislim da je za mene Eurobasket završen... - rekao je Tomas nakon utakmice...

I teško je onda reći što je gore, poraz u drugom kolu ili činjenica da smo izgubili jednog od najboljih igrača. Ili je najgore od svega što smo prosuli potpuno kontrolu utakmice, prosuli 49:37 iz 22. minute, kao i priliku da se tada odlijepimo i definitivno arhiviramo ovu utakmicu. Ili je loša činjenica da smo izgubili tri skoka u obrani u završnici, a na parketu nije bilo najboljeg skakača Ante Tomića. Joke Vranković je nakon utakmice tu svoju odluku ovako objasnio:

- Luka Žorić je puno bolje preuzimao McCalebba, zatim Makedonci su u postavi imali dva centra, Gečevskog i Antića, koji se mogu odmotati na vanjski put, pa sam ih odlučio braniti s pokretljivijima Žorićem i Markotom. Na koncu, znate da su u turnir i Tomić i Tomas, za kojeg se nadam da ga nismo izgubili, ušli s ozljedama, pa ih treba i prištedjeti.

- I prije puta sam rekao da je ovo natjecanje u kojemu emocije ne smiju prevladati niti u pobjedama, ali niti nakon poraza. Moramo ostati stabilni i čvrsti u svojoj misiji. I u sljedećoj utakmici ići po pobjedu - završio je Joke Vranković.

Linker
07. listopad 2024 13:26