Croatia's Marko Tomas goes up to shoot as Slovenia's Miha Zupan, left, and Bostjan Nachbar guard during their World Basketball Championship preliminary round match in Istanbul, Turkey, Monday Aug. 30, 2010. (AP Photo/Ibrahim Usta)
 AP
NIJE MU BILO SUĐENO

Tomas se vratio kući: 'Znao sam da je gotovo, odmah mi je bilo jasno da je puklo...'

'Gotovo ista ozljeda dogodila mi se i uoči Eurobasketa u Poljskoj koje sam onda morao propustiti, Nije na istom mjestu, ali osjećaj je bio isti. Nisam cijelu noć spavao'
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. rujan 2011. 23:54

To nije bilo suđeno. Prvo je dva tjedna zakasnio na pripreme jer je morao mirovati zbog pete koja ga je mučila cijelu sezonu. Joke Vranković odlučio je čuvati Marka Tomasa, poštedio ga je zagrebačkog dijela priprema, da bi prvi pravi trening - i cijeli je izdržao - Tomas odradio u utorak u Alytusu. Odigrao je s Fincima, igrao je i protiv Makedonije do šest minuta prije konca. Zazirao je u igri, osjetilo se da, posebno napadački, nema sigurnosti na ulazu zbog problema s nogom.

Kad je vidio da utakmica s Makedoncima klizi, odlučio je krenuti na ulaz i jednostavno se srušio.

- Odmah sam znao da je gotovo, odmah mi je bilo jasno da je puklo.

Podigao se, otišao uz teren napucao zdravom nogom reklame, bacio vodu. Bio je bijesan. Kasnijim pregledom ustanovljena je ruptura, koliko je ona teška, znat će se po povratku u Zagreb.

Marko Tomas je već u petak bio u Zagrebu. Eurobasket je za njega završen.

- Gotovo ista ozljeda dogodila mi se i uoči Eurobasketa u Poljskoj koje sam onda morao propustiti, Nije na istom mjestu, ali osjećaj je bio isti. Nisam cijelu noć spavao, što zbog bolova, što zbog toga što sam bio ljut.

Ljut na sebe, možda. Nije to, doduše, rekao, ali možda mu je kroz glavu prolazio zašto je uopće pokušavao igrati, a nije bio fit.

- Imao sam prokleti osjećaj da će mi se dogoditi.

Hrvatska bez Tomasa?

- I dalje vjerujem da možemo dobiti sve tri u skupini i bez mene.

Linker
07. listopad 2024 11:35