MELISSA TAMEZ/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Melissa Tamez/icon Sportswire/newscom/profimedia
GRADSKI POSAO

Velika razmjena u NBA ligi: Bogdanović se vraća u klub u kojem je počeo karijeru, uskoro bi mogao biti otpušten

New York je iz Brooklyna doveo Mikala Bridgesa, a u drugom sjeru su otiši Bogdanović i pet pickova prve runde
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. lipanj 2024. 07:40

Bojan Bogdanović više nije član New York Knicksa. Hrvatski košarkaš sudjelovao je u velikoj razmjeni koju su obavili dva kluba iz New Yorka te se vraća u Brooklyn gdje je igrao prve dvije i pol sezone NBA karijere.

Doduše, pitanje je hoće li ga Netsi zadržati s obzirom na to da mu je ugovor za sljedeću sezonu negarantiran. On bi po njemu za sljedeću sezonu trebao zaraditi 19 milijuna dolara, ali ako ga Netsi otpuste u sljedeća dva dana morat će platiti samo dva milijuna dolara. S obzirom na to da Brooklyn očigledno ide u neki rebuilding, a Bogdanović se oporavlja od operacije zgloba lijeve ruke, izgledno je da ga Netsi neće zadržati.

Hrvatski košarkaš samo je dio zamjene u kojoj je iz Brooklyna u New York otišao Mikal Bridges, a Knicksi su, osim Bogdanovića, zauzvrat poslali čak pet pickova prve runde. Netsi će tako dobiti nezaštićene pickove New Yorka 2025., 2027., 2029. i 2031. godine te pick prve runde 2025. koji je u vlasništvu Milwaukeeja, a koji je zaštićen za prva četiri izbora. Brooklyn također ima pravo na razmjenu pickova prve runde 2028. godine. Bogdanović je u razmjenu uključen isključivo zbog visine svoje plaće pa je s njim trade mogao biti legalan.

Velika je ovo cijena za igrača koji je prošle sezone bio na prosjeku od 19,6 poena, 4,5 skokova i 3,6 asistencija, ali u New Yorku očigledno smatraju da je Bridges karika koja nedostaje za konačni uzlet na sam vrh Istočne konferencije. Knicksi su ove sezone ispali od Indiane u sedam utakmica u polufinalu Istoka, a Bridges se sada priključio svojim bivšim suigračima sa sveučilišta Villanova - Jalenu Brunsonu, Joshu Hartu i Donte DiVincenzu. Oni su 2016. osvojili NCAA naslov, a sada će, uz Juliusa Randlea, napasti NBA naslov.

New York mora riješiti i pitanje povratka dva važna igrača iz prošle sezone. OG Anunoby je postao slobodni agent i može ga dovesti bilo koji klub, a na tržištu je i centar Isaiah Hartenstein. Vijesti iz SAD-a govore kako ih Knicksi obojicu žele zadržati, ali bit će teško da to uspiju u slučaju Hartensteina jer imaju ograničena prava koliko mogu ponuditi za centra koji je na radaru Oklahome.

Linker
26. lipanj 2024 07:41