Klemen Prepelič

 FRANCIS GONZALEZ/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
HRVATSKI SUPARNICI

Slovenci bez Dončića srušili Litvu u tijesnoj završnici, Novi Zeland poražen u Finskoj

Na kvalifikacijskom turniru u Pireju Slovenija će biti prvi suparnik hrvatskim košarkašima
Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2024. 21:07

Slovenska košarkaška reprezentacija odigrala je drugu pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Litve te u ljubljanskim Stožicama svladala Litavce sa 70-68 (15-15, 17-15, 10-17, 28-21) uzvrativši im za poraz u Vilniusu (92-86) prije dva dana.

Izbornik Aleksander Sekulić još uvijek nije koristio Luku Dončića koji je počeo trenirati s momčadi, a najbolji igrač u takvom sastavu bio je Klemen Prepelič s 15 koševa i četiri asistencije. Po devet poena su ubacili Gregor Horvat, Aleksej Nikolić i naturalizirani Amerikanac Joshua Nebo, koji je imao i šest skokova.

Strijelce Litve predvodio je Lukas Lekavičius s 13 koševa, a po devet su ubacili Donatas Motiejunas i Domantas Sabonis, koji je uz to imao i 15 skokova.

Do odlaska na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Slovenci će imati još jednu provjeru, kad će 28. lipnja u Areni Stožice ugostiti Brazil, koji vodi Aleksandar Petrović.

Na kvalifikacijskom turniru u Pireju Slovenija će biti prvi suparnik hrvatskim košarkašima, a taj je dvoboj na rasporedu 2. srpnja. Dan poslije Hrvatska će igrati protiv reprezenatacije Novog Zelanda, koja je u utorak gostovala u Finskoj i izgubila sa 73-70.

Za Fince nije igrao Lauri Markkanen, a do pobjede ih je predvodio Mikael Jantunen s 20 koševa i 16 skokova.

Corey Webster je s 18 koševa predvodio Novozelanđane. Finn Delany je ubacio 11 poena, a Shea devet.

Linker
25. lipanj 2024 21:10