Zagreb, 301010.Dvorana Sutlinska vrela.Kosarkaska utakmica 5.kolo NLB lige ABA, Cedevita - Hemofarm.Na slici: Miljan Pavkovic 4, Dontaye Draper 4.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX
ZALJUBIO SE U PODSUSED

Najbolji igrač NLB lige želi igrati za Hrvatsku: 'Vranković zna gdje me može naći'

Da Amerikanac 'sve zna' osjetili su svi u NLB ligi, ali i u Eurokupu. Draper je vodeći u poretku za MVP-a NLB-a, najbolji asistent, treći u poretku strijelaca, najbolji kradljivac lopti...
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 18. siječanj 2011. 10:17

Kad se jednom bude ocjenjivao boravak Ace Petrovića u Cedeviti, jedan potez, to je već sada jasno, zaradit će čistu peticu. Trener kluba iz Podsuseda ovo ljeto nije imao niti trunčicu sumnje, “čim sam ga vidio, bio sam siguran da ćemo igrati dobru košarku”. Amerikanac, u kojeg se Petrović “zaljubio na prvi i svaki drugi pogled”, vrlo brzo po dolasku u Hrvatsku kupio je i poštovanje, ali i simpatije svlačionice Cedevite.

- Ne treba žaliti ni novca ni vremena što ga se išlo pogledati i na Ljetnu ligu. On je vrhunski play, ali i odlična osoba u svakom pogledu - javno je rekao Marino Baždarić nakon pobjede Cedevite protiv Cibone na startu NLB lige.

Riječ je, naravno, o Cedevitinu playu Dontayeu Draperu, a da Amerikanac “sve zna s loptom i sve vidi”, u međuvremenu su vidjeli i osjetili i svi u NLB ligi, ali i u Eurokupu. Draper je vodeći u poretku za MVP-a NLB lige, najbolji asistent (5,8 u prosjeku), treći u poretku strijelaca (19 poena u prosjeku), najbolji kradljivac lopti (2,8), a kad je statistika u pitanju, bio je i MVP 6. kola prvog kruga Eurokupa.

U nedjelju je protiv Partizana odigrao još jednu veliku utakmicu, iako ga je protekli tjedan i te kako izmučila viroza.

- Razbolio sam se uoči Cibone i dosta me to izmučilo, ali liječnici su napravili dobar posao i drago mi je što sam pomogao svojoj momčadi.

Oko Drapera se sve vrti u Cedeviti, pogotovo nakon ozljede Baždarića, ali Draper nije tip koji će svaku rečenicu početi s “ja”. Takav je bio od prvog trenutka kad je stigao u Zagreb, a potpuno isto ponašanje zadržao je i nakon što je stekao status i uvažavanje svojim igrama. Povučen, miran, jedva ga vidite i čujete, izvan terena naravno. Na terenu ga se i te kako vidi, ali njemu je bitno i da se vide njegovi suigrači.

- Zadovoljan sam svojim igrama u posljednje vrijeme, osim u utakmici s Cibonom, ali moram i nastaviti na isti način.

Može li bolje od onoga što je dosad pokazao?

- Mogu, sigurno mogu još bolje.

Zbog sebe i naravno...

- Zbog momčadi kako bismo imali što više pobjeda.

Na pitanje koliko je zadovoljan u Cedeviti, dobit ćete odgovor i prije nego uspijete završiti pitanje.

- Jako, jako sam zadovoljan. Izgubili smo na početku godine neke utakmice, ali možemo mi bolje i moramo sad zapeti da bismo izborili Final Four NLB lige.

Draper je zadovoljan u Cedeviti, a zadovoljni su i u Cedeviti s njim. Jako zadovoljni i igračkim i ljudskim kvalitetama što je naglasio i predsjednik Mladen Veber koji je u intervjuu uoči Nove godine jasno rekao “velika nam je želja zadržati ga i sljedeće sezone”. A budući da su dovoljno pametni, pregovori oko njegova ostanka su već u tijeku jer Draper sad postaje sve zanimljiviji i zanimljiviji europskim klubovima.

- Da, mnogi klubovi se raspituju u posljednje vrijeme za mene, ali sviđa mi se u Zagrebu i volio bih ostati u Cedeviti ako se dogovorimo i potpišem dobar ugovor. Pregovori su u tijeku i radimo na tome.

Sviđa mu se i mogućnost igranja Eurolige, jako sviđa.

- To je jedan od mojih ciljeva, trenutačno zapravo glavni cilj i nadam se da će Cedevita izboriti Euroligu.

A Draper u hrvatskoj reprezentaciji? Jeste li zainteresirani i za to?

- Da, zašto ne? Ja sam zainteresiran ako se pojavi prilika i ako izborniku i hrvatskoj reprezentaciji treba igrač poput mene.

Na pitanje zna li neke igrače s kojima bi igrao u reprezentaciji bio je iskren...

- Ne, od hrvatskih igrača znam samo svoje iz Cedevite i igrače protiv kojih sam igrao u NLB ligi.

To je ionako manje bitno u ovom trenutku, brzo bi se upoznali, a izbornik Vranković, koji ga je gledao na većinu utakmica ove sezone, mogao bi biti siguran da je s njim dobio kvalitetu više, ali u isto vrijeme da mu Amerikanac neće raditi baš nikakav problem u svlačionici. Baš suprotno, a dobiti to u paketu velika je stvar.

Linker
23. rujan 2024 03:23