Cropix
PRVI TEST UOČI EURA

Velimir Perasović se ne boji jednog od najboljih košarkaša svih vremena: 'Nowitzki? Imam boljih'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 13. kolovoz 2015. 17:58

I izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović je među onima koji bi volio da u Areni (sutra u 21 sat) za Njemačku zaigra i jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena Dirk Nowitzki. No, kada bi ga netko pitao bi li ga volio u svojoj reprezentaciji jasno bi mu poručio…

- Nowitzki? Imam ja boljih, spremno je zaštitio svoje igrače.

Jedna od kvaliteta njemačkog superstara je i da s 37 godina igra za reprezentaciju, a želio bi i sljedećeg ljeta nastupiti na Olimpijskim igrama.

- Daj Bože da me zdravlje posluži da i tada budem dobar košarkaš. U reprezentaciju ću se uvijek odazivati, rekao je Bojan Bogdanović. A što se tiče Dirka, volio bih da naša obrana osjeti kako je igrati protiv takvog igrača.

Jedini koji izlazi iz stereotipnih odgovora bio je Dario Šarić. Bio je dječački iskren.

- Nowitzki je na mojoj poziciji i draže bi mi bilo da ne igra. No, barem ću isprobati ono što me čeka u NBA. Vjerujem da ću jednog dana ja biti u takvoj prednosti kao što su on, ili Kleiza 2013. na EP-u, u odnosu na mene, rekao je Šarić nakon što je potvrdio da će za Hrvatsku igrati dok ga mlađi ne pregaze.

Perasović je objavio da su igrači izabrali da Roko Ukić i dalje bude kapetan, a njegovi zamjenici su Tomić i Bogdanović. Najavio je da će tek na dan utakmice odrediti 12 koji će biti u sastavu, a u Bremen i Litvu planira voditi svih 15 igrača. No, pitanje je hoće li mu se ostvariti želja jer je Marko Ramljak ozlijedio šaku.

- Imamo samo sitnih problema koji su sastavni dio posla i ne smatram ih poteškoćom u radu. Osjeća se veliki naboj i jedva čekamo prvu službenu utakmicu u kompletnom sastavu.

Među nestrpljivijima je Dario Šarić.

- Želim osjetiti sve dobro što donosi publika kada si domaćin u velikoj utakmici.

Perasović je osjetio takvu atmosferu prije više od pet godina. Kao trener Cibone u “Kecmanovom finalu”.

- Već sam ju bio zaboravio, ali smo pri dolasku na trening rekonstriurali zadnju akciju. Tomas probija, Bojan pogađa tricu, lovimo Mijatovića po terenu…

Nekako se nadamo da će nakon rujna i Europskog prvenstva hrvatski zaljubljenici imati samo ljepše uspomene na najveću zagrebačku dvoranu.

Izbornik je još malo progovorio o večerašnjem suparniku.

- Njemačka je zbog ekstra zvijezdi Nowitzkog i Schrödera kandidat za medalju. I kad nisu na parketu vidi se da je igra koncipirana za njih dvojicu. Vrlo snažna, čvrsta momčad koja može složiti cijelu petorku dvometraša. Dobro šutiraju trice, centri su snažni i brzi.

Linker
21. rujan 2024 16:46