Getty
EUROBASKET

Njemačka dobila pojačanje

Košarkašu Bayern Muenchena 30-godišnjem Antonu Gavelu Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dopustila je promjenu košarkaškog državljanstva te će već na rujanskom Eurobasketu moći nastupiti za njemačku reprezentaciju.
Piše: HinaObjavljeno: 14. kolovoz 2015. 16:27

Gavel je Slovak po rođenju, ali se trajno nastanio u Njemačkoj još 2000. godine, a od 2013. posjeduje i njemačku putovnicu. U karijeri je ovaj 189 cm visoki razigravač već nastupao za slovačku reprezentaciju, ali je slijedeći osobne ambicije odlučio promijeniti nacionalnu vrstu, što mu je FIBA-inom odlukom i omogućeno.

Osim Gavela, vijest je razveselila i njemačkog izbornika Chrisa Fleminga.

"Ovo je dobra vijest za nas. Anton je s nama već tri tjedna, integriran je u naš sustav i dio je momčadi. Sad konačno može i zaigrati kao što je zaslužio, a to je za nas vrlo važno", izjavio je njemački izbornik za službeni internetski portal Nnjemačkog košarkaškog saveza.

Shodno njegovim riječima, Gavel bi svoju premijeru u njemačkoj nacionalnoj vrsti trebao doživjeti u petak pred hrvatskim ljubiteljima košarke u zagrebačkoj Areni, gdje će Hrvatska i Njemačka odigrati prvu od dvije pripremne utakmice uoči Europskog prvenstva.

Linker
21. rujan 2024 00:06