Ronald Gorsic / CROPIX
A-1 LIGA

U prvoj utakmici polufinala Vukovi pregazili Zadar, ovacije Jasminu Repeši

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. svibanj 2012. 00:20

Iako je Cibona odigrala bez Antwaina Barboura, premda je Andrija Žižić zaradi ozljedu gležnja čim je ušao na parket, Vukovi su potpuno demolirali Zadar u prvoj utakmici polufinala doigravanja.

Konačnih 30 razlike čak neće dovoljno reći o razlici u klasi koju je ponudila ova utakmica. Jednostavno, Cibonina momčad bila je agresivnija, željnija borbe, a na koncu i kvalitetnija od svog suparnika.

Cibona je fanatično otvorila utakmicu. Obrana je bila vrhunska, a niti na napad se košarkaši Jasmina Repeše nisu mogli potužiti, posebice Tomo Zubčić koji je postigao uvodnih sedam poena, od čega jednu tricu, a još po jednu ubacivši Rozić i Suton pa je Cibona već u 5. minuti imala 15:2. Ton igri Vukova davao je Zack Wright, koji je oduzimao lopte Zadrovim playevima, probijao kad se sjetio prednju liniju obrane protivnika i plijenio atraktivnošću. Kod 28:13 u 14. minuti Zadar se pokušao spasiti, Aleš Pipan je naredio zonsku obranu, međutim ona je brzo razbijena s nove tri trice Cibone.

Pravi šlag na torti prvog poluvremena, na utakmici koju je naslikao u svojim snovima Jasmin Repeša, jer bila je ona baš po njegovom guštu, odigrala su dva Cibonina Amerikanca. El-Amin je uoči sirene bacio sjajan alley-oop za Zacka Wrighta koji je uzrak prije zakucavanja odletio dobro preko metra. U tom prvom dijelu kompletna momčad Zadra imala je valorizaciju četiri, recimo, Goran Vrbanc i Karlo Vragović nisu se niti upisali, a sve će to dovoljno jasno reći što je odigrao Zadar.

Niti nastavak nije bio različit. Wright je nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu, Damjan Rudež je nastavljao trpati, Marin Rozić se nije spuštao iz stava pa Cibona je u 32. minuti imala i najvećih, iz perspektive Zadra skandaloznih minus 38. Bilo je, naime duplo na semaforu, Cibona je vodila 76:38.

Ovakvu dominaciju Vukova znala je prepoznati i publika. U dva je navrata gromko odjeknulo: “Repeša, ostani!”.

Cibona- Zadar 86:57

Linker
25. rujan 2024 01:25