Goran Mehkek / CROPIX
RENESANSA POD TORNJEM

Ovacije navijača 'lome' Repešu, Prkačin tvrdi: Sve ćemo učiniti da ostane!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. svibanj 2012. 17:26

Pred novinarima se Jasmin Repeša dosta dobro držao. Nešto kasnije ponijele su ga emocije. Koliko god bio tvrd, moralo je i na njemu trag ostaviti sve što se dogodilo u utorak navečer u susretu sa Zadrom.

Krenimo od parketa. Njega je Repeša doveo tamo gdje je htio. Točno na početku doigravanja, točno u vrijeme kad se broje novci. Kad je dolazio pod Toranj, Cibona je bila u problemima. S rezultatima ponajviše. I igračkim kadrom, pozicija playmakera bila je dramatična.

Uoči završnice sezone Repeša je podizao razinu forme svojih igrača, a za ovo što se danas događa jedna od ključnih odluka bilo je dovođenje Zacka Wrighta, ali i ostavljanje Khalida El-Amina. Imao je Repeša tada dva playa, jednog znalca (El-Amina) i drugog univerzalca (Wright), čija agresivnost, tranzicija i fizička moć su nedokučive za bilo kojeg igrača u Hrvatskoj. Osim možda Dontayea Drapera, ali ne Drapera iz ove sezone.

Noć je bila duga, pričalo se u srijedu po Zagrebu. Noć u kojoj su emocije svladale Jasmina Repešu. Naravno, nije ništa obećao. I nitko još ništa ne zna. Ali moralo je trenera oko kojega je toliko toga vezano malo zdrmati.

Ako je imao spremljenu odluku, sad će mu biti teže.

- U košarci sve počinje od trenera, on je najvažniji čovjek u klubu - govorio je Zdenko Antunović, direktor kluba, prije nekoliko dana.

A možete li sačuvati Repešu?

- Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da zadržimo čovjeka na kojemu mnogo toga počiva. Ovdje smo godinu i pol dana, sada se vide obrisi onoga što želimo u budućnosti a za tako nešto nam je neophodan Repeša - kaže Antunović.

Nikša Prkačin je jedini od Ciboninih čelnika duboko u košarci. On je dovoljno toga prošao da bi znao da ne treba biti euforičan. Iako, i Prkačinu je sve jasno.

- Kad je Repeša dolazio, znali smo da je on vrhunski trener i bili smo svjesni da će ponuda za njega biti. Isto tako na nama je da mu objasnimo u sljedećem razdoblju da je za njega najbolja solucija da ostane u Cibonu. I sve ćemo učiniti da ga ostavimo.

Linker
25. rujan 2024 03:38