Cropix
MORA SE MIJENJATI

Srpski trener otkrio: 'Zbog Šarića smo napravili nešto što niti jedan NBA klub nikada nije'

Jedan od razloga zbog kojih je Philadelphia već ovoga ljeta željela dovesti Darija Šarića u NBA ligu je nezadovoljstvo njegovim napretkom u istanbulskom Efesu.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. kolovoz 2015. 11:14

Nema dvojbi o tome je li jedan od najboljih hrvatskih košarkaša već sada spreman za najbolju ligu na svijetu. Nemaju ih navijači hrvatske reprezentacije, ne sumnja niti Dirk Nowitzki, kao niti sami Sixersi koji polažu NBA prava na igrača kojeg najesen čeka druga sezona u Turskoj.

- Mi smo mu kao klub rekli da ove sezone nije napravio ekstreman pomak u karijeri. Mislim da mu je vrijeme da dođe u NBA, i to odmah - rekao je skaut Philadelphije Marin Sedlaček u intervjuu za vice.com.

Srbijanski trener je u šestoj godini ugovora sa Sixersima. Ranije je sedam godina radio za Memphis Grizzlies. Prvi dio Europskog prvenstva provest će u Zagrebu sa samo jednom zadaćom: pratiti Darija Šarića.

Brown ga odmah želi

- Naš trener Brett Brown ima jako lijepo mišljenje o njemu, i nekoliko puta je dolazio u Europu kako bi se vidio s Darijom. Prošle godine napravili smo nešto što niti jedan NBA klub nikada nije napravio. Iz Amerike smo u Španjolsku doveli tri igrača iz Amerike ( Embiid, Noel i Carter-Williams) kako bi se upoznali i družili sa Šarićem nekoliko dana. Brown i ja smo u travnju proveli deset dana sa Šarićem. Dario mora promijeniti neke stvari kako bi napredovao. Ne znamo hoće li napredovati u Efesu, u nekoj drugačijoj kompoziciji momčadi ove sezone. Ali vjerujemo da će napredovati ako dođe u Philadelphiju. Jasno, Šarić je sada u vlasništvu Efesa - naglasio je Sedlaček.

I dok se hrvatski košarkaši odmaraju prije posljednje faze priprema za prvenstvo koje počinje 5. rujna, dio suparnika iz skupine C igra prijateljske utakmice. Gruzija je tako sa 70-68 pobijedila Belgiju uz još jednu dobru utakmicu NBA-ovca Zaze Pačulije (17 koševa). Novi cedevitaš Jacob Pullen zabio je 13.

Španjolci objavili sastav

Nizozemska je s 89-62 svladala Filipine s kojima je Hrvatska lani u Sevilli igrala produžetak. Schaftenaar (15) i Norel (12) su predvodili pobjednike.

Španjolski izbornik objavio je 12 igrača s kojima kreće po zlato: Rodriguez, Vives, Llull, Ribas, San Emeterio, Fernandez, Claver, P. Gasol, Reyes, Mirotić, Hernangómez i Aguilar.

Linker
22. rujan 2024 22:31