Aleš Fevžer/CROPIX
USUSRET EUROBASKETU

'Novi' Amerikanac u Zagrebu: 'Volim igrati s ovim dečkima. Forma? Treba mi tjedan dana'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 24. kolovoz 2015. 10:30

Kada se prošli tjedan planirao put iz rodne Amerike prema novom klupskom odredištu u Rusiji, Dontayeu Draperu ni na kraj pameti nije bilo da će već u nedjelju ponovno biti u Hrvatskoj.

Oliver Lafayette se ozlijedio, Velimir Perasović poželio novog playmakera i Draper je pozitivno odgovorio na telefonski poziv glavnog tajnika HKS-a Željka Drakšića.

- Pristao sam bez problema. Ovo su moji dečki, a posebno sam sretan što se dio utakmica igra u Zagrebu - rekao je bivši košarkaš Cedevite koji je prošlu sezonu proveo sa Šarićem u Efesu.

Draper je bio prvi Perasovićev izbor što se tiče naturaliziranih igrača, ali na proljeće nije bio spreman prihvatiti poziv. Prioritet je bio odmor tijela od naporne sezone. Fotografije s društvenih mreža pokazale su da je odmor bio opsežan i bogat, dovoljan da se napune baterije. Danas je pitanje koliko će biti spreman jer se prije dolaska u Zagreb tek bio pridružio novom klubu, Lokomotivu iz Krasnodara. Košarkaških treninga nije bilo.

- Osjećam se dobro, mislim da će mi tjedan dana biti dovoljno da uhvatim ritam.

Do prve utakmice na prvenstvu su nepuna dva tjedna (5. rujna), a ovaj tjedan je pripremni turnir s utakmicama protiv Estonije, BiH i Izraela.

- Vjerujem da možemo igrati bolje nego prije dvije godine u Sloveniji. Tada je svatko znao svoju ulogu, a ja se nadam da ću pomoći kao i tada. Volim igrati s ovim dečkima.

Linker
23. rujan 2024 00:34