REPEŠA NAKON PORAZA

'Dopuštali smo im da rade što god žele, bili su bolji u svim segmentima'

'U drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti. Dobra je stvar da smo ipak pokazali karakter, ako ništa drugo'
Piše: ArhivaObjavljeno: 26. travanj 2015. 13:14

Cedevitin trener Jasmin Repeša kao jedan od glavnih razloga za poraz od Crvene zvezde u prvoj utakmici finala ABA lige vidio je umor momčadi.

- Zvezda je večeras bila bolja u svim segmentima i zasluženo je dobila. Nadovezao bih se samo na rečenice Luke Babića da je apsurdno da je ekipa koja je imala dva dana manje odmora, jedan težak put prekjučer iz Podgorice u Zagreb pa već jučer ujutro iz Zagreba u Beograd, bila agresivnija i bolja, specijalno u obaveznom dijelu, u drugom dijelu utakmice. Zašto nismo ušli kako treba i zašto smo ušli tako mekano... Na obje strane terena dopuštali smo im da rade što hoće, da im lopta ide kako god hoće. Dobivali su tu dubinu i kroz prodor i kroz dodavanje kao da nismo ni postojali u obrani, a u napadu umjesto da protiv jedne agresivne obrane igramo s viškom dodavanja mi smo ulazili u tri puta više driblinga i tu se pojavio problem. Dobra je stvar da smo ipak pokazali karakter, ako ništa drugo. U drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti, mada je u svim pokazateljima, šutu, skoku i puno drugih stvari, Zvezda večeras bila bolja i, još jednom ponavljam, zasluženo je dobila utakmicu."

Prvi strijelac Cedevite Luka Babić istaknuo je drugo poluvrijeme kao putokaz za nastavak serije.

- Nema se tu puno što reći. U prvo poluvrijeme nismo ušli kako treba. Znali smo da će biti teško, da igraju dosta dobro, da igraju agresivno i u ovakvoj atmosferi jednostavno moramo odgovoriti na isti način. Drugo poluvrijeme nam je bilo primjer kako trebamo igrati, pogotovo ovu cijelu seriju i sutra trebamo krenuti od prve minute tako.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde Telekom istaknuo je kako je znao da se Cedeviti ne može ponoviti tako loše poluvrijeme kao prvo.

- Krenuli smo u utakmicu veoma dobro i napravili razliku koja sigurno nije bila očekivana, s obzirom da dobro znamo o kakvoj se kvaliteti radi kad je ekipa Cedevite u pitanju. U napadu smo bili veoma dobri, prolazile su nam sve ideje, a obrana je bila čvrsta. Međutim, sigurno da smo bili svjesni da Cedevita neće tako izgledati u drugom dijelu, što se i dogodilo. Oni su u obrani bili veoma čvrsti, nisu nam dozvolili da sprovodimo ideje na način kako smo htjeli. Igrali smo više driblingom nego s dodavanjima, što je bilo pogrešno. Ušli smo u seriju grešaka i na kraju smo završili utakmicu sa 18 izgubljenih lopti. Cedevita je to vješto koristila, šutevima za tri poena i laganim poenima iz kontre. Na kraju je pokazala da nas čeka teška serija i velika neizvjesnost.

- Mislim da smo otvorili utakmicu kako treba i stekli neku znatnu razliku", "Došlo je do pada u trećoj četvrtini i to ne smijemo dozvoliti u sljedećim utakmicama. Čestitao bih igračima Cedevite na borbenosti i igri, a mi se sada okrećemo sljedećoj utakmici - dodao je krilni igrač Zvezde Nemanja Dangubić.

Linker
23. rujan 2024 07:17