TRASNFER SE BLIŽI KRAJU

Dario Šarić na rubu potpisa: 'Vidim se u Ciboni, vjerujem da mogu pomoći klubu!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 24. studeni 2012. 22:57

Dario Šarić uzeo si je 24-satni time-out, ali sve vodi tome da će u ponedjeljak staviti potpis na višegodišnji ugovor s Cibonom.

- Vidim prostor za sebe u Ciboni, vjerujem da joj mogu pomoći - rekao je Šarić koji je s velikim uzbuđenjem iz svečane lože promatrao poraz od C. zvezde i žustro objašnjavao detalje igre zastupnicima Robertu Jablanu i Danku Drakuliću. Proživljavao je utakmicu kao da je već član Cibone.

Debitira u nedjelju

- Stalno razgovaramo, vrlo smo blizu, ali još ništa nije potpisano. Vjerujem da bi već u nedjelju protiv Olimpije mogao debitirati za Cibonu - izjavio je predsjednik kluba Ivica Lovrić.

Za hrvatskog prvaka bilo bi najgore da se zbog loše igre protiv Beograđana Šarić predomisli i prihvati Cedevitinu ponudu. Nakon što je prelomio i odlučio ostati u Hrvatskoj barem do kraja sezone, u igru se vratio drugi zagrebački klub. I to je jedini razlog zbog kojeg još u subotu nije izrečeno: “Da, odlučio sam, prelazim u Cibonu”.

Sponzor plaća odštetu

Možda bi vodeći hrvatski klub bio odlučniji da ih nije snašla nevolja s Maljkovićem. Ovako je Cibona na “pole positionu”, svjesna da dovođenjem najtalentiranijeg europskog 18-godišnjaka pegla imidž, ali i dobiva igračko pojačanje.

Prema našim informacijama, nema prevelikih razlika u uvjetima ugovora koje su ponudili zagrebački klubovi. Osnovno trajanje bilo bi četiri godine, ali Šariću je najvažnije da već u ljeto 2014. godine ima izlaznu klauzulu za odlazak u NBA. Potpiše li za Cibonu, u ugovoru bi imao zapisanu odštetu i za odlazak u vrhunski europski klub.

Očekivani rasplet je da Ciboninin sponzor prvih dana sljedećeg tjedna uplati KK Zagreb propisanu odštetu od 550.000 eura. U klubu vjeruju da registracija Šarića neće biti upitna bez obzira na nedavnu presudu u “slučaju Vrbanc”. Blokada transfera službeno još ne postoji, barem ne prema podacima na Fibinoj internetskoj stranici.

Dolaskom Šarića Cibona će igrački profitirati, a novčano će se namiriti nakon što mladić potpiše za NBA klub. Uz propisanu odštetu od 600.000 dolara dobit će i postotak (vjerojatno 10) od vrijednosti prvog ugovora, a njegov iznos ovisit će o mjestu na kojem će biti izabran na NBA draftu.

Linker
25. rujan 2024 09:28