Nenad Dugi / CROPIX
POBJEDA VUKOVA!

Dario Šarić karijeru nastavlja u - Ciboni: 'Najbitnije je da ću konačno početi igrati!'

Dario Šarić se danas trebao naći s čelnicima Cedevite, ali s obzirom da je predsjednik kluba Mladen Veber bio na poslovnom putu, do sastanka nije došlo
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. studeni 2012. 18:35

Gotovo je! Dario Šarić novi je igrač Cibone! Napokon je gotovo! Uskličnici su tu iz nekoliko razloga. Prije svega zbog činjenice da će najtalentiraniji europski košarkaš vrlo vjerojatno već ovog vikenda zaigrati za Cibonu protiv Olimpije u Ljubljani, ali i zato što je zaključenjem ovog posla realiziran na najveći transfer ikad između dva hrvatska kluba. I rekord je opet srušen na relaciji Toranj - Trnsko.

Kao i u prethodnom slučaju, kad je Josip Sesar iz Zagreba došao za tadašnjih milijun maraka, i Ivana Tomasa, i Dario Šarić dolazi u Cibonu koja će, odnosno još uvijek neimenovani sponzor (priča se da je riječ o KenTBanki), isplatiti Zagrebu 550.000 eura odštete koju je prije gotovo mjesec dana odredila FIBA.

Šarić će u Ciboni igrati pod četverogodišnjim ugovorom koji ima izlaznu NBA klauzulu na ljeto 2014, kad se očekuje da će mladi Šibenčanin biti izabran na draftu kao najmanje “lottery pick” (prvih 15). Tada bi se trebalo vratiti ono što je danas uloženo u Šarića. I pritom još zaraditi.

Jer NBA klub koji ga izabere, tad će morati platiti maksimalnu propisanu odštetu od 600.000 dolara, razlika (oko 100.000 eura) bit će nadoknađena kroz postotak Šarićeva ugovora (najvjerojatnije 10%), a kako se očekuje da on bude na razini od šest do 10 milijuna dolara za četiri godine, zarada je zajamčena...

- Odlučio sam, igrat ću za Cibonu - rekao je u Dario Šarić kojem je, kao i svima uključenima u ovu šestomjesečnu sagu, pao veliki kamen sa srca.

- Najbitnije je da ću konačno početi igrati. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da ne zaigram u nedjelju u Ljubljani protiv Olimpije. Potpuno sam izludio posljednja dva mjeseca. Samo treniram, a sad će ti treninzi konačno imati pravog smisla, konačno ću na utakmicama moći vidjeti rezultate rada.

Osamnaestogodišnji Šibenčanin u utorak je zaista zvučao mirno, ali tako je djelovao tijekom cijelog ovog, kako je sam to nazvao, projekta. Cibona je njegov izbor, iako je na stolu bila još ponuda Cedevite. Dakle, zašto Cibona?

- Krenuli su prije Cedevite koja se javila, ne “pet do”, već preko “dvanaest”. Cibona je veće ime, jači brand od Cedevite. Također, ponudila je bolje uvjete što se tiče mogućnosti izlaska za NBA ligu ili u neki europski klub.

Dosta je trenirao i u Splitu, koji ga je primio dok je čekao da FIBA donese odluku o visini odštete. A na Gripama je trenirao i posljednjih tjedana do konačne odluke.

- Zahvalan sam i Splitu, tamo sam naučio što je pravi rad, profesionalizam. Momci koji ne znam koliko mjeseci nisu primili plaću treniraju maksimalno bez ikakvih prigovora. Htio sam biti dio te momčadi, na neki način i jesam protekla dva mjeseca, no, nije bilo suđeno. Da bar nije bilo te odštete...

Linker
25. rujan 2024 09:27