Marko Todorov / CROPIX
ABA LIGA

CEDEVITA - ZADAR 71-74 Sjajnom završnicom gosti šokirali hrvatskog prvaka

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 08. prosinac 2014. 20:56

'Igraj Zadre, volimo te mi', zaorilo se Domom sportova nakon velike pobjede protiv Cedevite 71-74 (41-32). Hrvatski prvak zakomplicirao si je život u ABA ligi i pokvario atmosferu uoči sudbonosne utakmice Eurolige protiv europskog prvaka Maccabija u Draženovom domu, a Zadar, očigledno, ima formulu za Cedevitu.

Koliko god to paradoksalno zvučalo, za domaćina je pogubno otvaranje utakmice u kojem su nakon tri i pol minute imali 10-0. Jasmin Repeša se pridržavao uobičajenog vođenja utakmice. Do sredine devete minute izmijenio je svih 11 igrača pa je Zadar početkom druge četvrtine košem Domagoja Bošnjaka došao do prvog vodstva (23-24). Cedevitin trener je s rotacijama krenuo u šestoj minuti, dok je rezultat bio itekako povoljan (15-8).

Izgubljeni igrački ritam nije vraćen do kraja utakmice, a uporni gosti iz Dalmacije bili su dosadni kao osice i stalno se vraćali u utakmicu. Cedevita je nekoliko puta uspjela doći u zonu dvoznamenkaste razlike, ali u večeri u kojem su bili izvan ritma nije im bilo dovoljno niti 53-40 u 26. minuti.

Preokret je krenuo kada su gosti čvrstu obranu spojili s preciznim vanjskim šutom. Sinoć izvrsni Širokobriježanin Domagoj Bošnjak pogodio je dvije zaredom za izjednačenje, a Henrik Širko svojom donio gostima vodstvo 59-62. Cedevita (igrala bez Ukića) više nije vodila.

Linker
22. rujan 2024 09:26