Srdjan Vrancic / CROPIX
CEDEVITA - MACCABI 71-82

Europski prvak uzvratio Cedeviti za poraz u Izraelu, Piliepić nije mogao sam...

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 11. prosinac 2014. 22:25

Show napušta grad, Euroliga više ne stanuje u Zagrebu. Cedeviti je nakon domaćeg poraza od Maccabija (71-82) ostala samo teorija koja će se možda već večeras ugasiti ako Alba pobijedi u Limogesu pa će hrvatski prvak sezonu nastaviti u Eurokupu.

Hrvatski prvak pao je na obrani. Dozvolili su suparniku sjajnu šutersku večer i dominaciju u skoku, a ni trkački mu nisu parirali.

- U psihofizičkoj smo krizi, vidjelo se to već protiv Zadra, zaključio je Fran Pilepić, jedini raspoloženi Cedevitaš kojem Maccabi, očigledno, leži. Sinoć je stavio šest trica u sedam pokušaja.

- Ovaj put su mi bili bliži u obrani, ali ne mogu biti zadovoljan kada smo izgubili. Problem je bio u obrani, pred kraj je curilo na sve strane.

Problema je bilo više, obrana je bila temelj. Jedan nedostatak razotkrio je i predsjednik Mladen Veber.

- Maccabi je bolja momčad pa me poraz ne peče kao onaj protiv Zadra, ali mogli smo pobijediti da je bilo više raspoloženih igrača.

Jedina Pilepićeva pomoć u napadu stigla je od Zubčića kada je u trećoj četvrtini vezao tri trice za posljednje izjednačenje (53-53 u 29. minuti). No, fitilj nade brzo je dogorio. Sljedećih osam napada nije realizirano i branitelj naslova sagradio je novu, pobjedonosnu, prednost. Domaćina su dotukli „pick and rollom“ Parga i Tyusa.

- Kliknulo mi je da moram pojednostavniti igru i kada je prvi put upalilo samo smo nastavili vrtjeti istu akciju, objasnio je Maccabijev trener Guy Goodes.

Nasljednik Davida Blatta imao je još zanimljivih poteza. Na Cedevitino otvaranje od 15-5 Maccabi je uzvratio serijom 23-4. Važnu rolu imao je Nate Linhart na kojeg nitko nije računao. Igrač predviđen za skori odlazak iz Tel Aviva do jučer je ukupno odigrao 17 euroligaških minuta za šest koševa. Cedeviti je u prvom dijelu za osam minuta ubacio 11 (trice 3/3).

- Ne znam što ćemo s njim, možda nam je pokazao da ga vrijedi zadržati. Sretan sam ulogom igrača s klupe, ovo nam je bila peta utakmica u deset dana.

I dok je Goodes blistao od sreće, Jasmin Repeša se snuždio. Zakazali su mu skoro svi igrači počevši od onog od kojeg se najviše očekuje. Cedevita je u onih 15 i pol minuta koliko je Ukić proveo na parketu izgubila 24 razlike.

- I ljudi s većom dioptrijom od moje vide da Babić šepa, a na Ukića su se nadovezale ozljede, prokomentirao je Repeša koji je takvog Babića ostavio da igra 20 minuta u euroligaškoj utakmici.

- I fizički i psihički smo u lošem stanju. Igrači su se istezali u time-outima kako bi izbjegli grčeve, a 4/12 u slobodnim bacanjima potvrđuje da ni glava nije na mjestu. Dok smo igrali obranu bili smo ravnopravni s europskim prvacima (veći dio prve i pet minuta posljednje četvrtine, nap. a.), ali nemamo kapacitet pobijediti kada po četvrtinama primamo 28 ili 29 koševa. Iscrpljeni smo, ponovio je Repeša.

Linker
22. rujan 2024 11:08