Nenad Dugi / CROPIX
U STAROM DRUŠTVU

Aco: 'Top 16 Eurolige je imperativ, vjerujem da će nam dvije pobjede biti dovoljne'

Drago mi je što sam opet tu jer se u Cedeviti osjećam jako dobro, kao da sam tu proveo puno više vremena od godine i pol koliko sam zapravo bio trener - kaže Aco
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 26. studeni 2012. 19:44

Niti dan nakon konferencije za novinare na koju je Matej Mamić došao s iznimno kiselim izrazom lica, raspoloženje u Cedeviti se dramatično promijenilo. Mamić je novinarima predstavio novog trenera, prvu i jedinu opciju nakon odlaska Bože Maljkovića, bivšeg šefa struke Acu Petrovića...

- Iznimno mi je drago predstaviti našeg bivšeg, ali i sadašnjeg trenera koji je iznimno cijenjen u ovom klubu. Aco je potpisao najveće uspjehe Cedevite - rekao je Mamić.

U trenucima dok je komplimentirao novom/starom treneru, sportski direktor je ipak zaboravio da je prve trofeje, i za sada jedine, ovom klubu prošle sezone donio Dražen Anzulović.

Kad je i to razjašnjeno, okrenimo se mi onome što slijedi. A to je nova era Ace Petrovića na klupi našeg euroligaša.

- Do mog povratka dovela je specifična situacija - počeo je Petrović.

- Ovo pokazuje da su u Cedeviti ostali dobri tragovi iz mog prvog mandata, a definitivno su ostali dobri odnosi s ljudima u klubu. Nakon jednog čudnog tjedna, u kojem je bivši trener iznenada otišao, dogovorili smo se doslovno za 3,5 minute. Nismo se opterećivali ugovorom, već smo se dogovorili da ćemo na kraju sezone sjesti i vidjeti što i kako dalje.

Aco je odmah na početku naglasio da nije došao samo odraditi posljednja tri kola prvog kruga Eurolige. Naime, novi trener smatra da šanse za Top 16 još nisu izgubljene...

- Iznimno me zanima Euroliga, počevši s utakmicom protiv Efesa koju igramo u četvrtak. Ova momčad koncipirana je tako da bi joj dvije utakmice tjedno dobro došle. Iskusni igrači vole što više igrati, a ne trenirati cijeli tjedan između utakmica. Moram napraviti sve da bih mobilizirao momčad, za mene je Top 16 imperativ. Vjerujem da nam trebaju dvije pobjede jer ne mislim da Milano može dobiti Žalgiris kod kuće, kao niti jedno od preostala dva gostovanja.

Sam je spomenuo da se s Cedevitom dogovorio za tri i pol minute. Ako je tome tako, zašto onda nije bio na klupi već u Milanu i Beogradu?

- Kako je bivši trener otišao iznenada, a Jakša Vulić je odmah uskočio na njegovo mjesto, iz respekta prema njemu, ali i zbog činjenice da je neozbiljno voditi utakmicu nakon jednog ili čak nijednog treninga s momčadi, odlučili smo pričekati da prođe ta "turneja".

Godinu i pol nakon što je otišao, kako gleda na svoj povratak? Je li ovo možda prilika da na neki način dovrši ono što je počeo s Cedevitom?

- U to vrijeme, odnosno za trajanja polufinala s Cibonom, ponuđen mi je dvogodišnji ugovor i da sam tada ga potpisao, siguran sam da bih još uvijek bio trener Cedevite. Odnosno, ne bih se trebao vraćati. Tada nisam potpisao jer mi je u tom polufinalu na pameti bilo samo kako dobiti rat s Cibonom. Pogriješio sam, te sezone počeo sam previše ratova i na kraju sam morao otići. Drago mi je što sam opet tu jer se u Cedeviti osjećam jako dobro, kao da sam tu proveo puno više vremena od godine i pol koliko sam zapravo bio trener.

Linker
24. rujan 2024 17:31