Jakov Prkic / CROPIX
1. HNL

HAJDUK - ISTRA 1961 U Splitu je malo potrebno za euforiju

Samo jedna pobjeda, protiv slabašnih Iraca u gostima, bila je dovoljna za euforiju u Splitu. Istra je u prošlosti tu euforiju često znala stišati, no sada se čini slabijom no ikada
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 20. srpanj 2014. 12:26

U Hajduku su se jako pribojavali gostovanja u Irskoj znajući kako je u Splitu mala granica između euforije i depresije. Srećom po njih pogocima Caktaša i Vlašića te uz malo sreće (stativa Iraca), zakoračili su u zonu euforije pa sada sve izgleda puno ljepše.

Istru se kao i obično čeka s puno respekta s obzirom da je riječ o ekipi koja ih je puno puta zavila u crno. Organizirani bunker koji na teren izvodi trener Pamić, često je bio nerješivom enigmom za Splićane koji se godinama muče s pronalaskom napadača koji bi probijao takve bedeme...

- Biti će ovo sasvim drugačija utakmica od one u Irskoj. Dundalk i Istra su potpuno drugačije ekipe po profilu. Vjerujem da će moji igrači ponoviti dobru igru iz prethodne utakmice i osvojiti važna tri boda na otvaranju prvenstva - rekao je pomoćni trener Vukas koji će opet s klupe voditi momčad umjesto kažnjenog Tudora.

Kako doznajemo, Hajduk bi danas trebao istrčati u jednakom sastavu kao i u Irskoj. Puno će dakako ovisiti o veznom redu koji se u tom nastupu pokazao iznimno raspoloženim i efikasnim. Priželjkuju na Poljudu da se još otvori napadačkom trolistu. U šanse dolaze, no nedostaju pogoci.

Izvan kadra ostaju ozlijeđeni Abduholikov, Sušić i Jo, a u kadar se vraća Bencun. On će svoju priliku čekati s klupe i vjerojatno biti prva alternativa za neku od napadačkih uloga.

Istra je početkom svibnja pobijedila na Poljudu, baš u prvoj utakmici u kojoj je Vukas vodio momčad nakon suspenzije Tudora. Ipak, teško je vući neke paralele s tom ekipom jer Puljanima danas nema glavnih igrača iz te ekipe. Na Drosini više ne stanuju Radonjić, Budicin, Havojić, Batarelo i Jo.

- Znamo što nas očekuje, fantastična atmosfera i jako dobar Hajduk. Oni su uvijek favoriti kod kuće, bez obzira na ime suparnika. Imaju mladu i poletnu momčad s kvalitetnim pojedincima te ćemo morati biti stvarno dobri ako želimo do pozitivnog rezultata - rekao je Slavko Blagojević, novi kapetan Istre.

Ipak, možda ni on neće tu traku nositi dugo jer navodno postoji interes inozemnih klubova za njega te ne bi čudilo da mu ovo bude posljednja utakmica u žuto zelenom dresu. Drugi uz kojeg se veže mogući odlazak je stoper Luka Vučko za kojeg postoji navodni interes iz Serie B.

- Imamo praktički novu momčad. Mladi smo i puni potencijala, ali nam nedostaje iskustva. Protiv Hajduka nema puno filozofije; borba i agresivnost te taktička disciplina i strpljenje moraju biti naši aduti - zaključio je Blagojević.

Postavit će Pamić neku varijaciju 4-5-1 sustava s visokim stoperima Vučkom i Grafom. Po zraku će teško preko njih, no brzina im nije odlika. U sredini su trojica izrazitih trkača (Obšivač, Vukman i Blagojević) te dvojica ofenzivnijih sklonosti (Franjić i Rahmanović). Ulogu napadača dobit će vrlo talentirani junior Dinama Kruno Ivančić.

Linker
30. rujan 2024 19:05