ATP HAMBURG

DAVID FERRER - LEONARDO MAYER Ferrer u zadnja 2 meča izgubio samo 3 gema

David je tako nakon dva uvodna meča u kojima je gubio setove od Kukushkina i Seppija, u posljednja dva meča „rastavio" svoje protivnike na proste faktore
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 20. srpanj 2014. 12:30

David je tako nakon dva uvodna meča u kojima je gubio setove od Kukushkina i Seppija, u posljednja dva meča „rastavio“ svoje protivnike na proste faktore. Andujar mu je u četvrtfinalu uzeo svega dva gema, dok je njemački „wunderkind“ ostao na samo jednome. Ferrer je time možda i najbolje najavio današnje finale. Samo tri izgubljena gema u zadnja dva meča sugeriraju Mayeru oprez. Međutim, Mayerove igre u Hamburgu, ali i zadnjih mjesec dana sugeriraju Španjolcu kako ga ne čeka šetnja parkom

Philipp Kohlschreiber je u dvoboj protiv Mayera ušao kao favorit. Međutim, nekoliko je stvari išlo na stranu Argentinca koji su sugerirali kako to neće biti lagan posao za Nijemca. Kao prvo, Leonardo igra tenis karijere, te se nalazi u Top 50. Kao drugo, u polufinale se plasirao bez izgubljenog seta, a kao treće u dva dvoboja protiv Kohlschreibera oba je puta izašao kao pobjednik sa savršenim skorom u setovima 5-0.

Kako zaista igra odlično i da je ovo njegov tenis karijere, ali i da ne odgovara Nijemcu igrački pokazao je i dvoboj u Hamburgu.

Argentinac je imao prednost na prvom servisu. Odlično je servirao i to se pokazala kao velika prednost. Naime, oduzimao je vrijeme Kohlschreibera, napadao ga i nije dopuštao da se razmaše. Philipp je također malo pomogao lošim tenisom pred kraj oba seta, ali se Argentincu ne može ništa oduzeti. Uostalom, jednom nogom je bio ispred Nijemca u svakom trenutku.

- Igrao sam jako dobro na važnim poenima danas. Bio sam u stanju napasti ga prije nego što on napadne mene. Kada bu dopustite da igra, onda je on jako opasan. Sretan sam načinom na koji sam servirao danas, ali i zadovoljan sveukupno svojom igrom - kazao je Mayer.

Kako i ne bi bio zadovoljan. Plasirao se u svoje prvo ATP 500 finale, igra tenis života, a na putu do ovog finala nije ispustio niti jedan set. Iako se ponekad kaže kako je bitno pobijediti, a manje važno kako, u nekim situacijama to nije istina. Argentinac je uštedio na energiji s takvim razvojem situacije, a koliko je to važno zna i sam Mayer:

- Ovo mi je prvo finale ovdje i jako sam sretan. Nisam izbubio niti jedan set što je jako važno jer sam time proveo manje vremena na terenu.

A ono vremena što je proveo na njemu, pokazao se u jako dobrom svjetlu. Cijeli tjedan imamo prilike gledati malo "pametnijeg" Argentinca. Netipičnog Južnoamerikanca koji koristi sve svoje igračke prednosti u vidu servisa, napadačkih udaraca, ali i odlične igre na mreži. No, za razliku od prije, koristi glavu, te je svjestan toga da nije bitno osvojiti gem s četiri winnera nego s četiri poena. Usto, razina samopouzdanja mu je na visokoj razini, ali i razina igre. Ferrer ulazi u susret kao favorit. Međutim, Leonardo igra jako dobro, te ako ponovi igre kakve prikazuje u Hamburgu tijekom cijelog tjedna, biti će jako tvrd orah prvom nositelju. Pogotovo jer ima oružja u svom igračkom arsenalu...

Upravo je nedostatak oružja bio najveći problem za Zvereva u njegovom dvoboju protiv Ferrera. Istina, Nijemac nema manu u igru, uvjetno rečeno, ali isto tako nema posebno oružje na koje bi se oslonio u trenucima kada igra protiv tenisača kojega mora "probiti". Meč protiv ovakvog Ferrera je kao borba kada upadnete u živi pijesak. Što se više borite, to vas on više "guta".

Španjolac je progutao Nijemca. Iako prvi gem meča nije dao to za nasluti budući da je Ferrer u njemu morao spašavati dvije break-lopte, do kraja meča smo gledali samo jednog čovjeka na terenu. Konzistentnost, borbenost, i rekli bi njemačka upornost kod španjolskog tenisača. Sve njemu svojestveno usmjerilo je ovaj meč prema ovakvom rezultatu.

- Pokušao sam igrati poen po poen. Možda kada sam osvojio treći gem u drugom setu, kada sam ga breaknuo, on je izgubio fokus, te je u zadnjih par gemova napravio više neforsiranih pogrešaka budući da je na ulazu u drugi set igrao dobro. To je bio važan trenutak meča - kazao je Ferrer i dodao:

- Puno je očekivanja od njega i ponekad nije lako igrati pod takvim pritiskom. No, svejedno, pred njim je svjetla budućnost. On je nevjerojatan igrač, impresivan, dobrog servisa i inteligentan. Dobra je budućnost pred njim.

David je tako nakon dva uvodna meča u kojima je gubio setove od Kukushkina i Seppija, u posljednja dva meča "rastavio" svoje protivnike na proste faktore. Andujar mu je u četvrtfinalu uzeo svega dva gema, dok je njemački "wunderkind" ostao na samo jednome. Ferrer je time možda i najbolje najavio današnje finale. Samo tri izgubljena gema u zadnja dva meča sugeriraju Mayeru oprez. Međutim, Mayerove igre u Hamburgu, ali i zadnjih mjesec dana sugeriraju Španjolcu kako ga ne čeka šetnja parkom.

Linker
05. listopad 2024 18:28