INCIDENT PRED DERBI

FOTO Velika tučnjava BBB-a: Sukobile se zaraćene frakcije, intervenirala policija

Veća frakcija Bad Blue Boysa napala je manju te ih istjerala sa središnjeg dijela sjeverne tribine
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 12. srpanj 2015. 22:09

>>>>>>>NOVO: 18:30 Situacija na Maksimiru potpuno se smirila i stadion se polako puni. Nažalost, tučnjava navijača na sjevernoj tribini pomalo je zasjenila samu utakmicu, ali nadamo se da takvih prizora tijekom utakmice više neće biti.

18.10 - Situacija se smirila i krenulo je međusobno vrijeđanje između BBB-a i Torcide, a na sjevernoj tribini pruža se pomoć ozlijeđenom navijaču.

18.05 - Veća skupina navijača izgurala je manju sa središnjeg dijela tribine, te se oni sada nalaze u kutu tribine okružene zaštitarima.

18.00 - Policija je napravila tampon zonu između dvije zaraćene skupine Dinamovih navijača.

17.50 - Na sjevernoj tribini došlo je do tučnjave između skupine navijača koji su godinama bojkotirali utakmice Dinama i one skupine koja nikad nije napustila Maksimir i podržavala Zdravka Mamića. Stolice lete na sve strane. Veća skupina od oko 1000 navijača bakljama i stolicama napala je manju skupinu od 50-ak navijača, te im pritom vikala "Plaćenici, marš iz Dinama". Ovi su se dobro držali i odbili napad, te je policija spriječila daljnji sukob i postavila se između zaraćenih skupina. Torcida vikom i skandiranjem pruža podršku većoj skupini koja želi izbaciti sa središnjeg dijela sjeverne tribine skupinu koja podržava aktualnu upravu kluba.

17.35 - Zagrebom se nakon dugo vremena ori "Dinamo, Dinamo", a navijači skandiraju protiv izvršnog dopredsjednika kluba koji je trenutno u istražnom zatvoru u Remetincu. Na čelu navijačke kolone Modrih nalazi se veliki transparent na kojem stoji: "Lopovi odlazite".

17:20 - Navijači polako ulaze na Maksimir. Već oni prvi su transparentima pokazali što misle o čelnicima Dinama.

Ujutro je iz Splita u 9 sati krenuo Bili vlak uz skandiranje "Mrzim Dinamo" - njihovo okupljanje predviđeno je na Borongaju, odmah ispod stadiona.

Navijači Modrih, s druge strane, svoje okupljanje zakazali su na Kvatriću. U 16.30 ondje ih se već skupilo oko tisuću, a zasad nisu zabilježeni nikakvi incidenti, tek glasno navijanje za omiljeni im klub uz slogan "Volim te Dinamo".

Na Maksimiru se za derbi očekuje oko 25.000 navijača, a BBB-i se vraćaju na Maksimir nakon više od pet godina.

Stadion je otvoren od 17h.

Related content

Related content

Linker
22. rujan 2024 23:46