CROPIX
OPREČNE REAKCIJE

KRZNAR 'Nisam nezadovoljan' BURIĆ 'Nisam sretan, htio sam pobijediti!'

U večerašnjem ogledu Krznar i Burić su debitirali kao samostalni treneri u Prvoj HNL. Nikada se još u povijesti nije dogodilo da i Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu
Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2015. 00:40

U dvoboju 1. kola Prve HNL, najvećem hrvatskom derbiju Dinamo i Hajduk su pred 25,000 gledatelja na stadionu Maksimir odigrali 1-1 (1-1).

U sjajnoj atmosferi Hajduk je poveo, Dinamo je uspio izjednačiti, ali ne i pobijediti Hajdukovu mladost koja se sjajno nosila s iskusnijim i kvalitetnijim suparnikom. Pogodak za goste zabio je Mijo Caktaš u 8. minuti, a izjednačio je El Arbi Hillel Soudani u 37. minuti.

I dok trener 'modrih' Damir Krznar nije bio nezadovoljan, dotle njegov kolega na suparničkoj klupi Burić nije bio sretan.

"Igrali smo derbi u lijepoj atmosferi, pred punim Maksimirom i vidjeli relativno dobru igru obje momčadi. Prvi dio prvog poluvremena je pripao gostima koji su prijetili iz (polu)kontri, mi smo se posložili, izjednačili i blago dominirali te imali par prilika, ali ne možemo biti nezadovoljni remijem," rekao je Krznar dodavši: "Nismo nezadovoljni jer sam već u pripremi utakmice rekao da bi bilo suludo da smo u top formi u 1. kolu. Naša forma nije na visokom nivou, ali da se razumijemo to nije alibi. Očekivao sam bolji i opasniji Dinamo, ali ponavljam da neriješeno u prvom kolu protiv Hajduka ne smatra neuspjehom, a mi ćemo biti samo bolji."

Prokometirao je Krznar i ugođaj na stadionu: "Što se atmosfere tiče bilo je ovo otvaranje sezone iz snova; hvala svima – rekao je trener pa za kraj objasnio zašto je od prve minute igrao Henriquez: - On je došao tek u četvrtak, odradio dva dobra treninga i testovi su pokazali da nema rizika od ozljede i zato smo ga stavili u igru.

Burić je poručio kako je derbi opravdao očekivanja, ali i da u svakoj utakmici želi pobjedu.

"Ja u svakoj utakmici idem na pobjedu. Nisam uopće sretan, Ja sam htio pobijediti. Bila je to prava utakmica, zanimljiva, puna tempa i pred sjajnom publikom, pred kojom je bio užitak igrati. Rezultat je realan," kazao je Burić.

U večerašnjem ogledu Krznar i Burić su debitirali kao samostalni treneri u Prvoj HNL. Nikada se još u povijesti nije dogodilo da i Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu.

Linker
22. rujan 2024 14:58