Mbappe s maskom

 FRANCK FIFE Afp
ZVIJEZDA SLOMLJENOG NOSA

Mbappé je mislio da je pronašao način kako igrati sa slomljenim nosom, a onda je stigla objava Uefe

Problem je u bojama francuske reprezentacije na maski
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. lipanj 2024. 00:15

Kylian Mbappé slomio je nos na premijeri Europskog prvenstva u kojoj je Francuska pobijedila Austriju 1:0, a na treningu u četvrtak je isprobao masku s kojom je namjeravao nastupiti u susretu 2. kola protiv Nizozemske (petak, 21.00).

Na terenu se kapetan Tricolora privikavao na novu masku. Nekoliko puta tijekom treninga ju je skidao i podešavao jer mu očito nije dobro ‘sjela‘.

image
FRANCK FIFE Afp
image
FRANCK FIFE Afp
image
FRANCK FIFE Afp
image
FRANCK FIFE Afp

Francuski izbornik Didier Deschamps na konferenciji za novinare kazao je kako stožer čini sve što može kako bi Mbappé zaigrao.

- Lijepo je što on sam želi igrati, ali odluku o tome tek trebamo donijeti. Napravit ćemo sve što možemo kako bi on mogao sudjelovati – kazao je Deschamps.

Francuski mediji izvijestili su kako je Mbappé odradio velik dio treninga, ali nije sudjelovao u igri na dva gola.

image
FRANCK FIFE Afp

Jasno je da će eventualni Mbappéov nastup u petak biti isključivo sa zaštitnom maskom zbog slomljenog nosa, ali to neće moći biti maska koju je isprobao na treningu.

Naime, UEFA je u četvrtak navečer objavila kako maska s kojom je novi napadač Real Madrida trenirao nije dozvoljena na Europskom prvenstvu.

image
FRANCK FIFE Afp

Problem je u bojama francuske reprezentacije na maski, jer – boje nisu dozvoljene. Maska, naime, mora biti u jednoj boji...

‘‘Medicinska oprema koja se nosi na terenu mora biti jednobojna i ne smije imati nikakve oznake momčadi ili proizvođača‘‘, piše u UEFA-inim pravilima.

Linker
21. lipanj 2024 00:19