OZAN KOSE Afp
DNEVNIK NAVIJAČA POWERED BY POLI

Francuzi u čudu nakon kikseva Vatrenih: ‘Nije nam jasno, kako ste se tako raspali?‘

U fan zoni postavljenoj na Augustusplatzu dominiraju nizozemski i francuski navijači
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 20. lipanj 2024. 23:52

Nalazimo se u Leipzigu gdje Hrvatska za četiri dana igra svoju posljednju utakmicu Europskog prvenstva protiv Italije.

U fan zoni postavljenoj na Augustusplatzu dominiraju nizozemski i francuski navijači. Takvo stanje ne čudi s obzirom na to da upravo ove dvije reprezentacije sutra u Leipzigu igraju svoju utakmicu drugog kola. Hrvatske navijače se za sada teško pronalazi u Leipzigu što je i razumljivo jer je utakmica Hrvatske tek za četiri dana.

Uhvatili smo skupinu francuskih navijača da ih pitamo kako vide svoju momčad u dosadašnjem dijelu turnira, ali i da čujemo što misle o Hrvatskoj koju su prije šest godina svladali u finalu Svjetskog prvenstva. Francuzi su jedni od glavnih favorita za zlato, ali nisu oduševili u prvoj utakmici protiv Austrije. No, njihovi navijači nisu zabrinuti.

- Prva utakmica je uvijek zahtjevna, a Austrija nije lagan protivnik. Vidjeli ste sad kako Englezi igraju. Ne sumnjam da ćemo se mi dizati kroz turnir kao svake godine, rekli su.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Naravno, morali smo porazgovarati i o Hrvatskoj koja je na pragu ispadanja. Francuzi su začuđeni našim lošim igrama jer su nas, kako kažu, vidjeli u samom vrhu.

- Nije nam jasno što vam se dogodilo. Vidjeli smo da ste dobili Portugal i zaključili da ćete opet ići daleko. Na papiru imate vrlo dobru momčad pa nam nije jasno kako ste se tako raspali, zaključili su.

U samoj fan zoni vlada vesela atmosfera te je pripremljeno puno popratnih sadržaja. Od bogate ponude hrane i pića, sve do nogotenisa i kaveza s dva mala gola. Ne sumnjamo da će se u narednim danima hrvatski navijači ovdje dobro zabaviti.

Cijene su jednake kao i u Berlinu pa je tako jedna čaša pive i dalje devet eura. Fan zona prima 20 tisuća ljudi i sigurni smo da će se na dane kada hrvatski navijači budu tu, “do vrha” napuniti.

Linker
20. lipanj 2024 23:54