Gianluigi Donnarumma

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
PORAZ AZZURRA

Spalletti priznao da mu plan nije uspio. Nesuđeni junak Italije: ‘Protiv Hrvatske nas čeka puno posla‘

‘Nisam razočaran, ali je od početka bilo jasno da su puno oštriji od nas‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2024. 23:50

Talijanski izbornik Luciano Spalletti priznao je da mu plan nije uspio. Želio je preuzeti inicijativu protiv Španjolske, ali je ostao na 40 posto posjeda lopte i s tek jednim udarcem u okvir.

- Nisam razočaran kao takav, ali je od početka bilo jasno da su puno oštriji od nas. Ako ne reagirate istom brzinom, sve postaje teže. Bili su brži od nas u izborima, u presingu, u momčadskom radu - rekao je Spalletti.

Njegova momčad imala je velike probleme, većinu utakmice bila je u podređenom položaju.

- Stalno smo bili razvučeni, svaki put kad bismo vratili loptu, opet bismo je izgubili. Naši izbori nisu bili precizni, naša reakcija je uvijek bila pomalo nelogična – jasna je bila Spallettijeva analiza.

Azzurima je i bod protiv Hrvatske dovoljan za drugo mjesto, dok Vatreni trebaju pobjedu.

- Moramo se oporaviti, biti sposobni na pravi način završiti situacije koje smo vidjeli danas. Ponekad smo mogli donijeti drugačije taktičke odluke i držati momčad čvršćom, ali oni su se kretali puno brže od nas, puno brže reagirali. Razlika je bila previše jasna. Suprotstavili smo se momčadi koja igra dobar nogomet i trebali smo pokazati da smo jednako dobri s loptom, ali umjesto toga oni su bili mnogo reaktivniji. To je uzrok problema – konstatirao je talijanski izbornik.

Azzure je s dvije velike obrane spašavao Gianluigi Donnarumma, no ostao je samo nesuđeni junak. Nico Williams pogodio je gredu, a Riccardo Calafiori zabio nesretni autogol.

- Pogriješili smo u previše lakih dodavanja i nismo pokazali dovoljno kvalitete. Ako napravite tako puno pogrešaka, bit ćete kažnjeni. Ljuti smo, ali je naša sudbina i dalje u našim rukama, ne smijemo ovo doživjeti kao potpunu katastrofu. Čeka nas puno posla protiv Hrvatske, ali uvjeren sam da mi to možemo. Pristup je bio dobar, naporno smo radili, ali znamo da moramo bolje. Bili smo agresivni, ali najveća pogreška bila nam je da smo prelako gubili posjed lopte - rekao je Donnarumma.

Španjolska je još jednom uvjerljivom partijom (iako rezultat to ne sugerira) osigurala prvo mjesto u skupini.

- Ne smijemo sad poletjeti, u eliminacijskoj fazi utakmice odlučuju detalji. Protiv Italije smo trebali postići više pogodaka, moramo nastaviti raditi kao dosad. Nema nikog boljeg od nas, moramo nastaviti raditi s tim uvjerenjem – poručio je španjolski izbornik Luis de la Fuente.

Linker
20. lipanj 2024 23:56