MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA
AUTSAJDER SKUPINE

Albanci samouvjereni: ‘Znamo naše vrijednosti, možemo pobjeđivati i protiv jakih momčadi‘

‘Pokazali smo da smo u dobroj formi i još više treniramo kako bismo bili spremni za utakmicu s Italijom‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 14. lipanj 2024. 07:45

Reprezentacija Albanije je krenula u posljednju fazu priprema za prvu europsku utakmicu, protiv Italije 15. lipnja. Kako tvrde, situacija je dobra, stanje momčadi je izvrsno, a strateg Sylvinho je iznenađujuće zadovoljan skupinom. Igrači se osjećaju motiviranima. Desni bočni igrač Lazija, Elseid Hysaj, izabran je od strane igrača albanske reprezentacije za novinarsku konferenciju.

- Puno smo fizički radili. Pokazali smo da smo u dobroj formi i još više treniramo kako bismo bili spremni za utakmicu s Italijom. Radimo na tome da budemo što kompaktniji i da ne ostavimo previše prostora protivnicima, da budemo što bliže jedni drugima na terenu, ali moramo uživati u ovom Europskom prvenstvu. Svakako, sigurni smo u svoje vrijednosti - naglasio je Hysaj.

Zatim je progovorio o dvoboju s Italijom, koju s obzirom na klupski angažman jako dobro poznaje, a ističe kako su vrlo jaka momčad s kvalitetnim pojedincima.

- Poznajem Italiju. To je vrlo jaka momčad, ima jakih pojedinaca. Znam ih, igrao sam protiv njih, neki od njih su mi i suigrači. Shvaćamo ih ozbiljno, jer Italija nije onakva kakva izgleda u prijateljskoj utakmici - istaknuo je.

Hysaj smatra da Albanija ima kvalitetu i da treba pokušati proći skupinu. Na Euru 2016. bila je to potpuno drugačija momčad i ambijent.

- Znamo da možemo više. Da budemo ozbiljniji, možemo i trebamo pokušati proći skupinu. Moramo biti mirni. Dajemo sve od sebe i izlazimo uzdignute glave. Suparnik je među najjačim reprezentacijama. Italija je osvojila prošlo Europsko prvenstvo unatoč činjenici da im nitko nije vjerovao. Znamo naše vrijednosti, možemo pobjeđivati i protiv jakih momčadi - dodao je branič Hysaj.

image
GLYN KIRK Afp

Hysaj je također govorio o svome utjecaju u momčadi i svojim ambicijama u ovom velikom natjecanju.

- Sada sam Hysaj s više iskustva, s više znanja u glavi. Nismo došli ovdje jer nam se krati vrijeme. Ne zadovoljava me malo igre, želim - sve. U 2016. sam bio jako zadovoljan, ali sada želim postići više. Nadam se da će nam cijela Albanija pljeskati i da ćemo kući vratiti uzdignute glave - zaključio je 30-godišnjak.

Linker
26. rujan 2024 22:09