RONALD GORSIC Cropix
MODRI U KUPOVINI

Dinamo je pred realizacijom transfera! Bivši igrač sve bliže povratku na Maksimir: ‘Još samo papirologija‘

Što se tiče Gnezde Čerina, situacija se malo zakomplicirala i čekat će kraj Eura
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. lipanj 2024. 08:46

Lokomotivin vratar Nikola Čavlina sve je bliže povratku u Maksimir. Naime, nakon još jednog sastanka Dinamova sportskog direktora Marka Marića s vodstvom kluba s Kajzerice, praktički su riješene sve potankosti transfera i, kako smo doznali, “još se samo sređuje papirologija”. Ne bude li, dakle, u posljednji trenutak nekakvih neugodnih iznenađenja, Čavlina bi se trebao vratiti u Dinamo, iz kojeg je prije dvije godine besplatno otišao na Kajzericu.

Iako je otišao kao slobodan igrač, maksimirski se klub ipak donekle zaštitio, pa je u ugovor stavio dodatak na osnovi kojeg ima pravo Čavlinina prvokupa, zaintrigira li ovaj čuvar mreže svojim obranama čelnike Plavih. Na temelju tog dodatka ugovora, Dinamo je mogao, nakon prve sezone na Kajzerici, kupiti Čavlinu za 500.000 eura.

To se nije dogodilo, no prije desetak dana Plavi su aktivirali taj dodatak i odlučili kupiti vratara Lokosa. Ali, sad je, nakon druge sezone, cijena 750.000 eura i bude li taj posao završen, Lokomotiva će toliko novca dobiti na ime odštete. A ne realizira li se taj transfer ovoga ljeta, dodatak ugovoru više neće vrijediti i Lokomotiva će Čavlinu moći prodati po tržišnoj cijeni. Takav scenarij u Maksimiru žele izbjeći i u dolazećim bi danima transfer Čavline u Dinamo trebao biti zgotovljen. A onda će ga Plavi poslati negdje na posudbu, vidjet ćemo hoće li to biti spominjani Osijek...

image

Nikola Čavlina

DAMIR KRAJAC Cropix

Na sastanku su otvorene još neke teme, razgovaralo se i o budućoj suradnji dva zagrebačka kluba, u sklopu koje bi bio i prelazak nadarenog napadača Marina Šotičeka u Maksimir. Međutim, ništa se konkretno nije dogovorilo, zasad nema nikakve Dinamove ponude za mladoga napadača, za kojeg su zanimanje pokazali i neki inozemni klubovi. Ali, zasad je sve na “zanimanju”, bez konkretnih, papirnatih ponuda...

U grčkim se medijima opet pisalo o možebitnom transferu slovenskog reprezentativca Adama Gnezde Čerina iz Panathinaikosa u Dinamo. Grci tako navode, prema izvorima iz Panathinaikosa, da se o Gnezdinom odlasku uopće neće razgovarati prije završetka Eura! Štoviše, istaknuto je da je na adresu atenskoga kluba u utorak stigla Dinamova ponuda “teška” dva milijuna eura, ali da se o tome uopće nije raspravljalo.

K tome, ističu Grci, nakon završetka Eura, čelnici Panathinaikosa najprije će sjesti za stol sa 24-godišnjeg slovenskim veznjakom i ponudit će mu novi, poboljšani ugovor. Gnezda Čerin ima aktualni ugovor do ljeta 2026. godine, plaća mu je oko 300.000 eura godišnje i nezadovoljan je svojim primanjima, jer je jedan od najstandardnijih igrača grčkoga kluba, a najmanje je plaćen.

U posljednje dvije sezone, nakon dolaska u PAO iz Rijeke, Gnezda Čerin odigrao je 80 utakmica i postigao je sedam pogodaka, kod trojice trenera koji su se promijenili na klupi bio je uvijek u udarnoj postavi i jedan je od ključnih igrača atenskog kluba. Koji je, usput, opet promijenio trenera i u novoj će sezoni na klupi Panathinaikosa biti 49-godišnji Urugvajac Diego Alonso. Prošle je jeseni, nakon samo dva mjeseca provedena na klupi Seville (od početka listopada do sredine prosinca), Alonso bio brzinski smijenjen zbog mizernog rezultatskog učinka - jedna pobjeda u osam ligaških utakmica i eliminacija iz skupine Lige prvaka.
Uglavnom, u Panathinaikosu su jasno dali do znanja da bi se o Gnezdi Čerinu moglo razgovarati tek nakon završetka Eura. Pa iako je u srijedu prostrujala informacija da je PAO spreman spustiti odštetni zahtjev na četiri milijuna eura, dan kasnije klub je demantirao tu vijest i potvrdio da bi, u slučaju prodaje, odšteta bila najmanje pet milijuna eura.

Zakomplicirana situacija

No, tko zna koliko će se puta još mijenjati taj iznos odštete. Jer, jedno je prodavati igrača, dok je nešto sasvim drugo - prodati ga...

Grci, nadalje, ističu i da je atenski klub odlučio prekinuti sve kontakte s Gnezdinim agentom, te da će o novom ugovoru razgovarati isključivo s igračem. Situacija se, eto, zakomplicirala i vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. U ovom je trenutku, tako se barem čini, slovenski reprezentativac ipak dalje od prelaska u Dinamo nego što je to dosad izgledalo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. lipanj 2024 08:47